Beste Benzine Grasmaaier

24 mei 2023

Makita PLM4631N2 beste benzinegrasmaaier

Makita PLM4631N2

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Een zeer robuuste benzine maaier voor onderhoud aan je gazon tot 800m2. Bomvol met functionaliteit voor een scherpe prijs.

Powerplus POWXQG7555 motormaaier

Powerplus POWXQG7555

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Een degelijke en betrouwbare optie voor mensen met een tuin rond de 1300m2. Een echte krachtpatser onder de grasmaaiers.

Wolf Garten A 4600 beste budget benzine grasmaaier

Wolf Garten A 4600

Beoordeling: 4/5beoordeling sterren 4 van de 5

Dit is de beste benzine grasmaaier voor mensen met een wat kleiner budget en een gazon tot 800m2. Zeker niet verkeerd.

Benzine grasmaaier koopgids: waar moet je op letten?

Zoek je naar de Beste Benzine Grasmaaier? Graag helpen we jou om een goede, onderbouwde keuze te maken. Toch is er niet één model die we kunnen aanraden. Het hangt sterk af van jouw eigen wensen en behoeften. In onze benzine grasmaaier test hebben we met alle behoeften rekening gehouden. Voordat jij een definitieve keuze maakt willen we je graag attenderen op de volgende overwegingen die waar je op moet letten als je een nieuwe motormaaier gaat aanschaffen:

1. Vind je een mulchingfunctie belangrijk?

Voor de mensen die niet weten wat mulching is, een korte samenvatting: Een grasmaaier met mulchingfunctie zorgt ervoor dat gras langer in het maaidek blijft rondzweven waardoor het heel fijn gesnipperd wordt. Dit gras wordt vervolgens teruggeblazen op het gazon en kent velen voordelen. Zo hoef je allereerst het tuinafval niet op te vangen in een opvangbak, maar nog belangrijker: het dient als natuurlijke beschermlaag én meststof voor je gazon.

Elke benzine grasmaaier in deze lijst is uitgerust met een mulchingfunctie, behalve de budgetvriendelijke optie op plek 3.

2. Hoe groot is je gazon?

Uiteraard is een van de grootste voordelen dat benzinemaaiers uiterst geschikt zijn voor grote gazons. Echter, het maakt wel verschil of je een gazon van 500m2 of 2000m2 hebt. Niet alleen in prijs, maar ook in andere functionaliteiten zoals maaibreedte en wel of geen mulchingfunctie.

3. Het hart van de maaier: de motor

De prestaties van een benzinemotor zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het vermogen, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Veel mensen beschouwen de benzinemotoren van Honda en die van Briggs & Stratton als de beste. Deze twee merken alleen hebben dan ook veruit het grootste marktaandeel voor benzinemotoren. Beiden maken zeer betrouwbare motoren die lang meegaan.

Dat wil niet zeggen dat andere motoren per definitie slecht zijn. Maar het is wel iets om mee te nemen voordat je een beslissing maakt.

motor van grasmaaier

4. Prestatie van de motor

Je moet voor jezelf bepalen hoe krachtig de motor moet zijn van je benzine grasmaaier. Als je veel hoog gras hebt met onkruid, kun je wellicht beter voor een wat krachtigere motor gaan. Als je een gazon hebt dat je regelmatig bijhoudt kun je wellicht voor een wat lichtere uitvoering gaan.

Het vermogen varieert een beetje tussen de 1.100 en 3.500 watt. Heb je een tuin met veel bomen, stug onkruid en hoog gras? Ga dan voor iets rond de 3000.

5. Kies de juiste cilinderinhoud

De cilinderinhoud geeft aan hoeveel gas in de cilinders verbrand kan worden. Over het algemeen geldt dat een motor met meer cilinderinhoud beter in staat is om langdurige prestaties te leveren.

Heb je een gazon van 800 tot 1000m2? Dan heb je waarschijnlijk aan een 140 – 180cc motor al voldoende.

6. Maaibreedte

De maaibreedte is een van de belangrijkste overwegingen die je moet maken. Over het algemeen geldt namelijk dat hoe breder het maaimes, hoe sneller je kan werken. Logisch ook—want je kan dan betere maaibanen maken.

Dus, welke maaibreedte is aan te raden per gazonoppervlakte? Gebruik onderstaande tabel ter referentie:

GazonoppervlakteMaaibreedte benzine grasmaaier
250-1000m2tot 45 cm
1001-1500m250-55 cm
>1501m2>55cm

Let op: Heb je een oneffen terrein of een terrein met veel hellingen? Dan kun je wellicht sowieso beter voor een wat kleinere maaibreedte gaan, zodat je iets wendbaarder bent. Anders zul je merken dat je de motormaaier niet goed kunt manoeuvreren over het gazon.

7. Zelftrekkende benzine grasmaaiers

Tot slot is het belangrijk om mee te nemen dat het voornamelijk voor de grote gazons prettig is als de benzinemaaier wielaandrijving heeft. Hierdoor kost het je namelijk geen enkele moeite om de grasmaaier voort te bewegen.

Gelukkig zijn letterlijk alle benzinemaaiers uit deze lijst voorzien van deze optie. Sommige maaiers laten je zelfs de snelheid zelf instellen aan de hand van 3 of 4 standen. Dit is met name handig voor als je een wat groter gazon hebt (tussen de 1500m2 en 2000m2).

Snel vergelijken: een overzicht van de beste benzine grasmaaiers

Bekijk onderstaande lijst met de resultaten van onze Beste Benzine Grasmaaier Test:

ModelOmschrijvingBeste prijs op
Makita PLM4631N2
Beste benzine grasmaaier
De grasmaaier die het beste uit de test kwam. Met zijn vele functies is het een aantrekkelijke optie voor de doorsnee consument met een gazon van ongeveer 800m2.Bol.com
Powerplus POWXQG7555
Powerplus POWXQG7555 benzine grasmaaier
Een uitstekende optie voor mensen die thuis een wat groter gazon hebben. De snelheid kun je zelf instellen met 4 standen. Een zeer degelijke en betrouwbare optie.Coolblue
Wolf Garten A 4600
motormaaier Wolf Garten A 4600
Een geweldige grasmaaier voor de mensen met een wat kleiner budget. Qua functionaliteiten doet die niet veel onder voor andere maaiers uit deze lijst.Bol.com
Powerplus POWXG60245
Powerplus POWXG60245
Deze benzine grasmaaier weet kracht te combineren met een enorme bewegingsvrijheid. Dat maakt voor een uitstekende keuze voor de grotere gazons tot ongeveer 1050m2.Coolblue
Makita PLM5113N2
Makita PLM5113N2 motormaaier
Heb je nou écht een grote tuin? Dan is dit de beste optie. Met deze krachtpatser heb je zelfs grote gazons van 2000m2 in een mum van tijd er weer strak bij liggen.Coolblue
Powerplus POWEG63773
grasmaaier benzine Powerplus POWEG63773
Een geweldige keuze voor mensen die graag een benzinemaaier willen hebben die geschikt is voor een wat kleiner maaioppervlakte. Daarnaast ook nog een scherpe prijs.Coolblue
Stiga Combi 55 SVQH
Stiga Combi 55 SVQ H benzine maaier
Uitgerust met de OHV-technologie waardoor het een relatief ‘milieuvriendelijke’ optie is vergeleken met andere maaiers. Ook hier kun je de snelheid zelf instellen.Bol.com
MTD Smart 53 SPBS
MTD Smart 53 SPBS
Een kleine maar zeer krachtige grasmaaier. Je kunt hem zelfs inzetten voor hoog gegroeide gazons en oneffen terreinen met hellingen.
Wolf Garten A 460 A SP HW
benzine grasmaaier Wolf Garten A 460 A SP HW
Dit is een eerste klas keuze als je het belangrijk vindt dat de maaier niet veel geluid produceert. Dit is namelijk de ‘stilste’ benzine maaier uit de lijst.Bol.com
Stiga Multiclip 47SEQB
STIGA MULTICLIP 47 SQ B GRASMAAIER
Iedere maaier uit deze lijst kan mulchen, maar deze is er letterlijk speciaal voor gemaakt. Dat maakt het een uitmuntende keuze als je hier veel waarde aan hecht.Bol.com

Top 10 Beste Benzine Grasmaaiers van dit moment:

1. 800m2 – Makita PLM4631N2 benzine grasmaaier

Beste Benzine Grasmaaier 2022

 • Gazonoppervlakte: 800m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 46cm
 • Zelfrijdend: Ja
 • Gewicht: 34kg
 • Vermogen in PK: 3,5 pk
Beste benzine grasmaaier

Het is niet gek dat de Makita PLM4631N2 de beste benzine grasmaaier uit deze lijst is. Voor een zeer scherpe prijs heb je namelijk een grasmaaier die bomvol met functionaliteiten zit. Een opvangzak met vol-indicator, mulchfunctie en ook nog eens zelfrijdend. Deze Makita heeft het allemaal.

Gebruikers vatten de ervaringen dan ook vaak samen in één zin:

Maait uitstekend, motor draait goed, zeer degelijke kwaliteit. Zeker een aanrader!

Onze bevindingen met deze benzine grasmaaier sluiten daar volledig bij aan!

Hij is geschikt voor de middelgrote tuinen tot ongeveer 800m2. Hij is uitgerust met een krachtige 190cc Briggs & Stratton 4-takt motor. Hij heeft een redelijke maaibreedte van 46 centimeter voor dit prijsklassement.

Uiteraard is hij ook voorzien van een mulchingfunctie. Deze optie dient ervoor om de grassprietjes te versnipperen en automatisch uit te spreiden over het gazon. Dit dienst als voedingsstof voor de bodem. Bijkomend voordeel is dat je dan tevens geen tuinafval hoeft af te voeren. Vang je het tóch liever op? 

Makita PLM4631N2 motormaaier

Dan gebruik je een zeer ruime 60 liter meegeleverde opvangzak. Deze is uitgerust met een ‘vol-indicator’ die precies aangeeft wanneer het tijd is om de zak te legen. Ook kun je er ook voor kiezen om het gras achter je of links van de maaier uit te werpen.

Makita PLM4631N2 motor

Met de verbeterde snelsluiting kun je de beugels handig inklappen. De wielen zijn volledig gelagerd. Dit komt de levensduur van de wielen ten goede.

De maaihoogte kun je centraal instellen met 5 standen tussen de 25 en 75 millimeter voor een optimale afstemming met het gazon. Tot slot is hij zeer robuust met een stalen maaidek.

Voordelen

N

Zelfrijdend en rijdt zonder duwkracht vooruit

N

Mulchfunctie zorgt voor natuurlijke meststof

N

Maaihoogte regel je centraal met 5 standen

N

Degelijk materiaal

Nadelen

M

Vrij luidruchtig (96db)

M

Wordt geleverd zonder motorolie

2. 1300m2 – Krachtige Powerplus POWXQG7555

 • Gazonoppervlakte: 1300m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 56cm
 • Zelfrijdend: Ja (4 standen)
 • Gewicht: 36,6kg
 • Vermogen in PK: 3,6 pk
Powerplus POWXQG7555 benzine grasmaaier

Daar waar de Makita geschikt was voor de middelgrote gazons, gebruik je de Powerplus POWXQG7555 als je écht een grote tuin hebt. Je kunt er namelijk een grote tuin tot ongeveer 1300m2 mee onderhouden. Daarnaast is het een échte krachtpatser uitgerust met een 163cc Briggs & Stratton 4-takt motor.

Uiteraard is hij volledig zelftrekkend. Hierdoor hoef je zelf weinig inspanningen te leveren om de grasmaaier voort te duwen. Je kunt hem zelfs instellen op 4 verschillende snelheden. Met de enorme maaibreedte van 56 centimeter doet deze stevige grasmaaier al het werk voor jou! Vergeleken met andere modellen is hij wel wat luidruchtiger (98db).

Vergeleken met de andere modellen heeft hij ook een zeer royale opvangzak van maar liefst 70 liter. Je kunt hem volledig instellen naar je eigen wensen en behoeften.

benzine grasmaaier Powerplus POWXQG7555
Powerplus POWXQG7555 zijkant

 Zo kun je naast de snelheid ook de maaihoogte aan de hand van 6 standen volledig zelf instellen. De maaihoogtes variëren tussen de 25 en 75 millimeter. Hiermee stel jij de perfecte hoogte voor jouw gazon in. Daarnaast kun je uiteraard ook de hoogte van het handvat zelf instellen, zodat je minder snel last van je rug krijgt.

Ook in deze grasmaaier zitten weer volledig gelagerde wielen, zodat deze soepel draaien. Daarnaast heb je diverse opties als het aankomt op het uitwerpen van gras. 

Zo kun je ervoor kiezen om het gras te mulchen, waarmee het gras zeer fijn versnipperd wordt en dient als voeding voor de grond. Hierdoor hoef je achteraf niet te harken wat weer tijd scheelt. Ook kun je het gras simpelweg opvangen in de meegeleverde opvangzak. Wil je het gras liever harken? Dat is geen probleem. Je stelt de machine zo in dat het gemaaide gras naast de machine wordt uitgeworpen.

Gebruikers beschrijven het als volgt:

Mooie, krachtige machine. Voor een maaibreedte van 56 centimeter is die toch nog super handelbaar. Hij doet precies wat die moet doen.

Voordelen

N

Zelftrekkend voor rijcomfort

N

4 snelheden om in te stellen

N

Mulchfunctie voor natuurlijke bodemvoeding

N

Maaihoogte instelbaar

Nadelen

M

Vrij luidruchtig (98db)

M

Geen elektrische start

M

3 tot 4 keer aanslingeren

3. 800m2 – Prijsvriendelijke Wolf Garten A 4600

 • Gazonoppervlakte: 800m2
 • Mulchingfunctie: Nee
 • Maaibreedte: 46cm
 • Zelfrijdend: Ja
 • Gewicht: 32kg
 • Vermogen in PK: 2,8 pk
motormaaier Wolf Garten A 4600

Heb je een middelgroot gazon van ongeveer 600-800m2 en ben je op zoek naar een benzine grasmaaier die prijsvriendelijk is? Dan is de Wolf Garten A 4600 wellicht iets voor jou.

De reden dat die wat goedkoper is vergeleken met de Makita van plek 1, is omdat deze Wolf Garten niet is uitgerust met een mulchingfunctie. Gelukkig hoef je niet na de maaibeurt het hele gazon te gaan maaien. Er zit namelijk wel een degelijke opvangzak bij van maar liefst 60 liter (met ‘vol-indicator’). Als alternatief kun je er ook voor kiezen om het gras achter de machine uit te werpen.

Deze benzine grasmaaier heeft een maaibreedte van 46 centimeter. Dit is perfect voor de middelgrote tuinen. Hij heeft meer maaihoogte-instellingen dan de meeste andere benzinemaaiers uit dit prijsklassement. 

benzine maaier Wolf Garten A 4600 voorkant
motormaaier Wolf Garten A 4600 ingeklapt

Je stelt deze namelijk eenvoudig in aan de hand van 6 standen tussen de 28 en 92 millimeter. Daarnaast is hij ook 2-3 kilo lichter vergeleken met de Makita en Powerplus. Met een maximaal geluidsniveau van 84 db is dit een van de stillere benzine grasmaaiers uit deze lijst.

Hij is uitgerust met een ergonomisch inklapbare duwboom, zodat je deze benzinemaaier eenvoudig kunt vervoeren en opbergen. Ook kun je deze in hoogte verstellen op een voor jouw ideale werkhoogte. Ondanks de zeer scherpe prijs werk je toch nog met een chassis dat volledig van staal is. 

Hierdoor is het eenvoudig te reinigen. Daarnaast kan er hierdoor vrijwel geen vocht en vuil in achter blijven.

Kortom; het is een zeer degelijke optie met goede prestaties tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Belangrijk om te weten: Deze benzinemaaier is niet geschikt voor E10 benzine. Je gebruikt dus normale Euro 95/98 of bijvoorbeeld Aspen4 (speciale brandstof voor kleine motoren).

Voordelen

N

Zeer scherp geprijsd

N

Zelfrijdende benzine grasmaaier

N

6-voudige maaihoogte-instelling

N

Start gemakkelijk

Nadelen

M

Maaihoogte per wielas instellen

M

Wat lastig wendbaar

4. 1050m2 – Powerplus POWXG60245 motormaaier

 • Gazonoppervlakte: 1050m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 51cm
 • Zelfrijdend: Ja
 • Gewicht: 35,5kg
 • Vermogen in PK: 5,1 pk
Powerplus POWXG60245

Voor de wat grotere gazons kun je gebruik maken van deze krachtige Powerplus POWXG60245. Deze benzine grasmaaier weet kracht te combineren met een enorme bewegingsvrijheid. Hij is uitgerust met een eco power motor van 173cc, een maaibreedte van maar liefst 51 centimeter en is ook nog eens volledig zelfrijdend. Hierdoor kost je het je dus geen enkele moeite om de grotere gazons aan te pakken.

Net als de andere benzine grasmaaiers uit deze lijst, kun je de maaihoogte centraal instellen. Hiervoor gebruik je één van de 8 hoogtes tussen de 25 en 75 millimeter. Je kunt er helemaal zelf voor kiezen of je het gras uitwerpt (aan de zijkant of voorkant), of je het opvangt in de opvangzak of dat je het mulcht. Door deze 4-in-1 functionaliteit kun je deze grasmaaier dus inzetten voor je eigen behoeftes.

grasmaaier benzine Powerplus POWXG60245

Ook gebruikers zijn razend enthousiast over deze benzinemaaier. Zo schreef iemand:

Na 35 jaar een nieuwe grasmaaier uitgezocht en uiteindelijk op deze terecht gekomen. Na 5 minuten wist ik al dat ik de juiste keuze had gemaakt. Hij oogt niet alleen bijzonder fraai, maar is ook nog eens zijn geld volledig waard en zeer krachtig. Ik sta verbaasd over de prijs/kwaliteit verhouding.

Powerplus POWXG60245 mulch

Door zijn zelftrekkende functie wordt grasmaaien een stuk aangenamer. Ook heeft deze maaier een bijzonder grote benzinetank als je dit vergelijkt met de Makita van plek één (1 liter) en de Powerplus van plek twee (0,6 liter). Hij is namelijk uitgerust met een benzinetank van 1,2 liter, waardoor je langer door kunt gaan met het maaien van je gazon.

De behuizing is volledig van staal en uiteraard is het handvat in hoogte verstelbaar. Hierdoor kun je deze instellen op een voor jouw werkbare hoogte, zodat je minder snel last van je rug krijgt.

Het enige nadeel is wellicht dat die wat aan de luidruchtige kant zit vergeleken met andere benzine grasmaaiers (98db).

Belangrijk om te weten: Deze benzinemaaier is niet geschikt voor E10 benzine. Je gebruikt dus normale Euro 95/98 of bijvoorbeeld Aspen4 (speciale brandstof voor kleine motoren).

Voordelen

N

Mooie, krachtige machine

N

Inclusief zelftrekkende functie

N

8-voudige maaihoogte-instelling

N

Start gemakkelijk

Nadelen

M

Is wat luidruchtig

M

Geen elektrische start

5. 2000m2 – Benzine maaier Makita PLM5113N2

 • Gazonoppervlakte: 2000m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 51cm
 • Zelfrijdend: Ja
 • Gewicht: 37,7kg
 • Vermogen in PK: 5,1 pk
Makita PLM5113N2 motormaaier

Tijd voor het zware geschut. Heb je echt een groot gazon tot ongeveer 2000m2? Dan raden we deze Makita PLM5113N2 aan. Vergeleken met alle andere modellen uit deze lijst, is dit veruit de maaier die het meeste maaioppervlakten kan onderhouden.

Het wordt snel en gemakkelijk maaien met deze krachtige benzine grasmaaier. Uitgerust met een Briggs & Stratton 4-takt motor is dit dé grasmaaier voor de grote tuinen. Uiteraard is ook deze maaier voorzien van een zelfrijdende functie zodat je hem zonder veel moeite kunt voortbewegen. Daarnaast kun je net als de Powerplus van plek twee de snelheid zelf aanpassen aan de hand van 3 versnellingen.

Als je een groot gazon hebt is het wel belangrijk dat je de grasmaaier op een voor jouw ideale werkhoogte kunt instellen. Je zult er namelijk nogal wat uurtjes achter staan. 

Makita PLM5113N2 in gebruik
Makita PLM5113N2 benzine grasmaaier maaidek

Gelukkig is dat met deze Makita geen enkel probleem. De duwbeugel kun je namelijk in hoogte verstellen. Daarnaast kun je de duwboom ook inklappen zodat je deze maaier heel eenvoudig (en ruimtebesparend) kunt opbergen in de garage of schuur. Daarnaast is het ook fijn dat de wielen volledig gelagerd zijn. Hierdoor kun je de maaier makkelijker voortbewegen en hebben ze een langere levensduur.

Je stelt de maaihoogte zelf in aan de hand van maar liefst 8 standen voor een optimale afwerking van het gazon. 

Standaard wordt deze geleverd met mulchplug, zodat je er ook voor kan kiezen om het gazon te mulchen. Deze sluit de opvangtunnel af waardoor de snippers in het maaidek heel fijn versnipperd worden. Deze snippers worden teruggeblazen op het gazon. Dit zorgt voor een gezond en sterk gazon.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het gemaaide gras aan de zijkant of achterkant uit te werpen. Vang je het liever op? Dan gebruik je de opvangzak van 70 liter die met ‘vol-indicator’ is uitgerust. Hierdoor weet jij precies wanneer de zak geleegd moet worden.

Voordelen

N

Geschikt voor zeer grote tuinen

N

Inclusief zelfrijdende functie

N

Zelfrijdende functie met 3 versnellingen

N

4-in-1 functie + stalen maaidek

Nadelen

M

Motor klinkt soms onrustig

M

Geleverd zonder motorolie

6. 550m2 – Powerplus POWEG63773

 • Gazonoppervlakte: 550m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 41cm
 • Zelfrijdend: Ja
 • Gewicht: 28kg
 • Vermogen in PK: 2,5 pk
grasmaaier benzine Powerplus POWEG63773

Uiteraard moet er voor iedereen wat tussen zitten. Dus ook als je een kleiner gazon hebt en je wil graag een zeer prijsvriendelijke benzine grasmaaier aanschaffen, dan zou je eens kunnen kijken naar de Powerplus POWEG63773. De maaibreedte is een stuk kleiner dan alle andere benzine grasmaaiers uit deze lijst. Logisch ook, want met een maaibreedte van 41cm is deze speciaal gemaakt voor de wat kleinere tuinen tot ongeveer 550m2.

Gelukkig hoef je de maaier niet zelf 550m2 voort te duwen, want ook deze benzine grasmaaier is zelfrijdend en voorzien van kogelgelagerde wielen. Je hoeft dus alleen nog maar te sturen. Dat bespaart tijd maar uiteraard ook wat energie.

Qua functionaliteit doet die niet heel veel onder voor andere grasmaaiers. Ook hier kun je namelijk gewoon kiezen tussen 3 functies. Je kunt het gras opvangen in een 45 liter opvangzak, achterwaarts te laten vallen of mulchen. Met deze grasmaaier ligt je gazon er binnen de kortste keren weer perfect bij. De maaier is bovendien in te stellen op 7 verschillende hoogtes tussen de 25 en 75 millimeter.

Powerplus POWEG63773 tuin

De duwboom is inklapbaar. Hierdoor neemt hij niet veel ruimte in beslag in de garage en kun je hem eenvoudig vervoeren.

Ook gebruikers zijn zeer te spreken. 

Het is een zeer fijne grasmaaier voor een schappelijke prijs. Zonder enige moeite kun je direct beginnen met het maaien van je gazon. Hij geeft uitstekende resultaten en heeft een goede kwaliteit.

Voordelen

N

Mulchingfunctie

N

Scherp geprijsd voor de kleinere tuin

N

Zelftrekkend

N

3-in-1 functie (mulchen, opvangen of uitwerpen)

Nadelen

M

Luidruchtig (96db)

M

Benzinetank valt wat klein uit

7. 1150m2 – Stiga Combi 55 SVQH

 • Gazonoppervlakte: 1150m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 53cm
 • Zelfrijdend: Ja
 • Gewicht: 38kg
Stiga Combi 55 SVQ H benzine maaier

De Stiga Combi 55 SVQH is een krachtige (Honda) motormaaier waar je ongelofelijk blij mee zult zijn als je hiermee je gazon mag maaien. Zoals de andere modellen hebben we ook deze grasmaaier getest en hebben beoordeeld dat deze niet mag ontbreken uit onze top 10 beste benzine grasmaaiers. Honda staat daarnaast uiteraard bekend vanwege hun lange levensduur en het gemakkelijk starten en aanspringen van de motor.

Uitgerust met een maaibreedte van 53cm en een 70 liter opvangzak maak deze motormaaier heel snel korte metten met je gazon van ongeveer 1150m2. De vulstand-indicator van de opvangbak geeft je precies aan wanneer de zak geleegd dient te worden. Met de 4-in-1 functie kun je kiezen uit: mulchen, achteruitworp, zijuitworp of opvangen. Je kunt dus helemaal zelf bepalen afhankelijk van je eigen behoeften hoe je het gazon maait.

Stiga Combi 55 SVQ H wielen
Stiga Combi 55 SVQ H motormaaier

De maaihoogte is gecentraliseerd en in te stellen in 5 verschillende standen tussen de 25 en 80 millimeter. Hij draait op een kwalitatief hoogwaardige Honda 201cc x200 motor.

Dankzij de OHV-technologie, is deze motormaaier brandstof besparend en een relatief milieuvriendelijke optie. De snelheid van deze zelftrekkende motormaaier kun je zelf instellen vanaf de duwhendel. Hierdoor hoef je hem alleen nog maar even bij te sturen.

De ergonomische handgreep met softgrip maakt het maaien comfortabel, zodat je langer achter elkaar door kunt gaan. Daarnaast is de duwboom ook in te klappen. Dit zorgt voor een ruimtebesparende opberging van deze benzine grasmaaier.

Het maaidek kun je zeer eenvoudig reinigen doordat er een waterslang aansluiting op het maaidek zit.

Gebruikers beschrijven hem als volgt:

Het is een bijzonder comfortabel en gemakkelijk te hanteren grasmaaier. Ikzelf woon op ietwat ruig terrein. Dankzij de kogelgelagerde wielen kun je hem zelfs gemakkelijk manoeuvreren op ruig terrein.

Het enige nadeel is wellicht dat hij niet zo goed buiten de wielen maait. Het meenemen van de graskanten kan daarom wat lastiger zijn.

Voordelen

N

Waterslang aansluiting op maaidek om snel schoon te maken

N

Ergonomisch handgreep

N

Zelfrijdend met versnellingen

Nadelen

M

Luidruchtig (96db)

M

Maait niet buiten de wielen

8. 1500m2 – Robuuste benzine grasmaaier MTD Smart 53 SPBS

 • Gazonoppervlakte: 1500m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 53cm
 • Zelfrijdend: Ja
 • Gewicht: 36kg
MTD Smart 53 SPBS

Uiteraard zijn de grootste merken al voorbijgekomen. Toch hebben de grasmaaiers van MTD ook een zeer degelijke reputatie. Er zit namelijk flink wat power in! Daarnaast is hij ook wat kleiner dan andere modellen uit deze lijst. Na uitvoerig testen hebben we uiteindelijk gekozen voor de MTD Smart 53 SPBS. Dit omdat deze motormaaier in vergelijking met de andere maaiers ook geschikt is voor het maaien van oneffen terrein of hellingen.

Soms zijn juist de kleine apparaten de flinke krachtpatsers. Daar doet deze MTD benzine maaier niet voor onder. Zelf voor hoog gegroeide gazons kun je hem efficiënt inzetten. De 4-takt Briggs & Stratton motor met een vermogen van 2,2 kW kan je snel starten met het trekkoord. Uiteraard is hij voorzien van wielaandrijving.

Naast het feit dat die ook geschikt is voor oneffen terrein, heb je met een maaibreedte van 53 centimeter een terrein van ongeveer 1500m2 binnen een mum van tijd er weer strak bij liggen. Daarmee is die dus geschikt voor de wat grotere gazons.

gras MTD Smart 53 SPBS

Standaard wordt hij met een mulchkit geleverd. Daardoor heb je de keuze tussen achter uitwerpen, zij uitwerpen, opvangen of mulchen. Hij is uitgerust met een volledige inklapbare ergonomische duwstang voor gemakkelijke besturing en efficiënte opberging. De maaihoogte kun je zelf instellen van 28 tot 92 millimeter.

Kortom: een kleine, maar betrouwbare krachtpatser onder de velen benzine grasmaaiers.

Voordelen

N

Geschikt voor oneffen terrein

N

Geschikt voor hellingen

N

Grote opvangzak

N

Maaihoogte instelbaar (28 – 92mm)

Nadelen

M

Geen elektrische start

9. 800m2 – Wolf Garten A 460 A SP HW

 • Gazonoppervlakte: 800m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 46cm
 • Zelfrijdend: Ja
 • Gewicht: 34kg
benzine grasmaaier Wolf Garten A 460 A SP HW

De Wolf Garten A 460 A SP HW is een hele mondvol. Echter, met deze maaier ben je wel van alle gemakken voorzien. Hij staat op positie 9 van de 10. De reden hiervoor is dat de meeste mensen die een benzine grasmaaier aanschaffen een wat groter gazon hebben. Deze Wolf Garten is echter geschikt voor de middelgrote gazons van ongeveer 800m2. Gezien de hoge kwaliteit waar Wolf Garten om bekend stond vonden we dat deze een plekje in de top 10 verdiende.

 Opvallend aan deze grasmaaier is dat die aanzienlijk minder geluid maakt vergeleken met de andere grasmaaiers uit deze lijst. Er wordt aangegeven dat die maximaal 84 db produceert. Dat maakt het de ‘stilste’ maaier uit deze lijst.

Uitgerust met een 140cc Briggs & Stratton motor weet je dat jouw gazon er snel weer strak bij ligt. Met de stalen behuizing en authentieke kleuren van Wolf Garten haal je een zeer degelijke motormaaier in huis.

benzine grasmaaier Wolf Garten A 460 A SP HW in gebruik
Wolf Garten A 460 stalen behuizing

Hij is uitgerust met een maaibreedte van 46 centimeter en een opvangbak van 60 liter. In tegenstelling tot sommige andere grasmaaiers uit deze lijst, maai je met deze Wolf Garten wel buiten de wielen. Dit betekent dat je ook de graskanten keurig mee kunt nemen. Als je het gras niet wil opvangen in de 60 liter opvangzak kun je er altijd voor kiezen om het te mulchen voor natuurlijke bemesting van het gazon. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het simpelweg uit te werpen.

Ook gebruikers zijn zeer te spreken over dit model. Zij schrijven:

Ik heb er nu een aantal keren mee gemaaid en ik moet zeggen, hij loopt als een zonnetje. Hij vangt het gras goed op en geven een strak resultaat. Het product doet precies wat je ervan mag verwachten.

Voordelen

N

Geschikt voor middelgrote tuin

N

Goed maai resultaat

N

Eenvoudig in gebruik

N

Robuust (stalen chassis)

Nadelen

M

Geen elektrische start

M

Geen aanduiding voor een volle zak

10. 1500m2 – Stiga Multiclip 47SEQB

 • Gazonoppervlakte: 1500m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 45cm
 • Zelfrijdend: Ja
 • Gewicht: 28kg
STIGA MULTICLIP 47 SQ B GRASMAAIER

Tot slot hebben we de laatste benzine grasmaaier uit deze top 10 getest. Het bijzondere aan deze Stiga Multiclip 47SEQB is dat het een relatief compacte benzine grasmaaier betreft en toch geschikt is voor de grotere gazons tot ongeveer 1500m2. Daarnaast is hij speciaal ontworpen voor mulching. Hiermee wordt het gras fijn gehakseld in het maaidek en terug het gazon ingeblazen. Dit zorgt voor een natuurlijke beschermlaag op het gazon. Na het testen van deze grasmaaier heeft die dan ook een plekje in onze top 10 verdiend.

Hij is uitgerust met een 45 centimeter maaibreedte en gecentraliseerde maaihoogte instelling. Deze kun je instellen in 5 standen van 31 tot 80 millimeter. Deze zelftrekkende benzine grasmaaier wordt aangedreven door een krachtige 125 cc Briggs & Stratton 575 motor, waarmee je snel en eenvoudig kunt maaien.

Stiga Combi 55 SVQ H wielen
Stiga Combi 55 SVQ H motormaaier

De inklapbare ergonomische duwhendel is voorzien van een softgrip voor optimaal rijcomfort tijdens het maaien. Voorop de grasmaaier zit een draaghandvat. Hierdoor kun je deze motormaaier eenvoudig transporteren.

Naast de mulchingfunctie kun je hem ook in zijuitblaasmodus zetten. Tot slot is dit ook de lichtste benzine grasmaaier uit deze lijst. Hij weegt namelijk slechts 28 kilo. De meeste maaiers zijn zeker 32 kilo of meer.

Belangrijk om te weten: Belangrijk om te weten is dat aangezien deze grasmaaier speciaal voor mulching is gemaakt, hij niet voorzien is van een opvangzak.

Voordelen

N

Geschikt voor middelgrote tuin

N

Goed maai resultaat

N

Eenvoudig in gebruik

N

Robuust (stalen chassis)

Nadelen

M

Geen elektrische start

M

Geen aanduiding voor een volle zak

FAQ: de meest gestelde vragen over benzine grasmaaiers

Wat zijn de voordelen van een benzinemaaier?

De grootste voordelen zijn dat ze uiterst geschikt zijn voor de grote gazons. Denk hierbij aan maaioppervlakten tussen de 500m2 en 1500m2. In extreme gevallen zijn er zelfs motormaaiers die gazons van 1500m2 tot 2500m2 kunnen maaien. Daarnaast zijn ze dankzij de verbrandingsmotor vaak een stuk krachtiger dan de elektrische of accu variant. Daarnaast geniet je optimale bewegingsvrijheid doordat je zonder verlengsnoer werkt. Tot slot is de behuizing vaak van robuust staal in plaats van plastic.

Praktische Tip: Voor elke benzinemotor geldt dat je ze goed moet onderhouden. Want een benzinemaaier die je goed onderhoud gaat een stuk langer mee. Controleer regelmatig de bougie, het oliepeil en de luchtfilters. Haal ieder jaar de benzine eruit na je laatste maaibeurt van het jaar.

Wat zijn de nadelen van een benzinemaaier?

Het allergrootste nadeel is dat een grasmaaier op benzine aardig wat onderhoud vergt. Je moet dus wel enigszins handig zijn om de motor goed te kunnen onderhouden. Denk hierbij aan regelmatig oliepeil checken en zo nodig bijvullen. Vervangen van bougies en luchtfilters en ander onderhoud.

Wanneer kies je voor een benzinemaaier?

Een benzinegrasmaaier is een perfecte optie als je een wat grotere tuin hebt van tussen de 500m2 en 1500m2. Dankzij de vaak krachtige motor heb je een gazon van 1000m2 er binnen een mum van tijd weer strak bij liggen. Wel moet je op de hoogte zijn dat het redelijk onderhoudsintensief is.

Hoelang gaan benzinegrasmaaiers mee?

Benzinegrasmaaiers gaan zeker 10 jaar mee. Dat is zeker 5 jaar langer dan elektrische en accu grasmaaiers. Ze zijn vaak zeer robuust dankzij het stalen chassis waardoor ze ook wel tegen een stootje kunnen. Een kanttekening is wel dat de motor goed onderhouden moet zijn en de messen regelmatig geslepen.

Welke alternatieven zijn er?

Uiteraard is het vaak lastig om een keuze te maken. Daarom hebben we je ook zo goed mogelijk proberen te helpen met ons artikel! Als je er toch nog niet helemaal uit bent heb je eigenlijk 3 alternatieven. Dat is een elektrische grasmaaier, een accu grasmaaier en een robotgrasmaaier. Het belangrijkste om te weten is dat je bij een elektrische grasmaaier altijd met een verlengsnoer moet werken en jouw tuin dus moet beschikken over een stroompunt. Een accu grasmaaier lost dit probleem op maar het nadeel is dat je dan gebonden bent aan de accu duur. Een robotmaaier kan een goed alternatief zijn maar is vaak zeer prijzig.

Hoe kies je een goede grasmaaier?

Uiteindelijk zul je naar je eigen wensen en behoeften moeten kijken om een goede keuze te maken. Alle 10 de geteste maaiers uit dit artikel zijn goede keuzes, maar het hangt sterk af hoe jouw gazon er thuis bij ligt.

Wanneer kun je het beste een grasmaaier aanschaffen?

De beste maanden voor het aanschaffen van een benzine grasmaaier is tijdens de maanden april, mei en augustus. In deze maanden wordt het weer tijd om het gazon eens te gaan maaien. Om die reden komen er veel goede deals en aanbiedingen uit rond die maanden.