Beste Elektrische Grasmaaier

WOLF-Garten A 340 E
Beste keus
Dé perfecte keuze voor iedereen die opzoek is naar een zeer degelijke en betrouwbare elektrische grasmaaier voor gazons tot 300m2.
Black & Decker LM2000-QS
Beste voor klein gazon
Heb je thuis een wat groter gazon en vind je de mulchfunctie belangrijk? Dan is dit de maaier die je zoekt.
WOLF-Garten S 3200 E
Beste budget
Dit is dé maaier voor mensen met een wat kleiner budget en tuin.

Elektrische grasmaaier koopgids: waar moet je op letten?

Je bent aan het overwegen om een elektrische grasmaaier aan te schaffen. Voordat je overgaat tot koop, zijn er wel een aantal overwegingen die je mee moet nemen in jouw keuzeproces. Hoe groot is je gazon? Wil je een maaier met- of zonder opvangbak? Hoeveel ruimte heb je om de maaier goed op te bergen? Geen zorgen. Wij hebben een uitgebreide test uitgevoerd onder de beste elektrische grasmaaiers. In dit artikel zullen we je zo goed mogelijk proberen te helpen.

Let op het volgende als je een elektrische maaier wilt kopen:

 • Grootte van je gazon. Elektrische maaiers zijn geschikt voor gazons van 50m2 tot maximaal 1000m2. Heb je een groter gazon? Ga dan voor een Benzine maaier of Robot maaier. In ons onderzoek hebben we voor alle oppervlaktes tot 1000m2 geschikte maaiers gevonden.
 • Stroomvoorziening. Uiteraard heb je stroomvoorziening nodig. Een van de grootste nadelen van een elektrische grasmaaier is dat je altijd een verlengsnoer nodig hebt. Het alternatief is een accu maaier.
 • Mulchingfunctie. Sommige grasmaaiers komen met een ingebouwde mulchingfunctie. Hierdoor wordt het gras heel fijn gesnipperd en automatisch over het gazon verspreid. Deze ‘mulchlaag’ geeft bescherming aan het gazon. Daarnaast heb je dan geen opvangbak nodig.
 • Duwstang. Elke grasmaaier heeft een duwstang. Echter, sommige duwstangen zijn vrij laag. Als je wat groter bent kan dit vervelend zijn. In dat geval is het aan te raden een grasmaaier te kopen waarbij je de hoogte van de duwstang zelf kunt instellen.
 • Maaihoogte. Vaak ga je in de lente weer wat aan de tuin werken. Als je gras dan vrij hoog is, kan het moeilijk zijn om hier doorheen te komen. Als je zelf je maaihoogte kan instellen heb je hier minder last van.
 • Maaibreedte. Afhankelijk van de grootte van je gazon moet je ook letten op de maaibreedte. Deze loopt vaak tussen de 30 en 45cm. Met een grotere maaibreedte kun je het gras sneller maaien. Zie onderstaande tabel voor een indicatie van de geadviseerde maaibreedte.
 • Prijs. Uiteraard speelt ook de prijs een rol in jouw keuze. Gelukkig zijn de aanschafkosten relatief voordelig vergeleken met andere soorten maaiers.
GazonoppervlakteMaaibreedte benzine grasmaaier
50m2tot 33 cm
51 tot 250m233-37 cm
251 tot 500m238-45cm
500 tot 1000m2>45cm

Elektrische grasmaaiers snel vergelijken

Onderstaand vind je een snel overzicht van onze complete lijst. Na deze tabel zullen we wat dieper ingaan op de verschillende modellen, de specificiaties, voor- en nadelen.

WOLF-Garten A 340 E

WOLF-Garten A 340 E

Beste keus
Dé perfecte keuze voor iedereen die opzoek is naar een zeer degelijke en betrouwbare elektrische grasmaaier voor gazons tot 300m2.

Black & Decker LM2000-QS

Black & Decker LM2000-QS

Beste voor klein gazon
Heb je thuis een wat groter gazon en vind je de mulchfunctie belangrijk? Dan is dit de maaier die je zoekt.

WOLF-Garten S 3200 E

WOLF-Garten S 3200 E

Beste budget
Dit is dé maaier voor mensen met een wat kleiner budget en tuin.

GARDENA PowerMax 37

GARDENA PowerMax 37

Heb je een gazon tussen de 300 en 500m2 en vind je een mulchingfunctie belangrijk? Dan is dit een uitmuntende keuze waar je jaren plezier van zult hebben.


Makita ELM3720

Makita ELM3720

Dit is een klasse elektromaaier voor de mensen die niet al te veel geld willen uitgeven en ook niet alle toeters en bellen willen.

Bosch ARM 34

Bosch ARM 34

Een uitstekende ‘budget’ keuze voor mensen met een gazon tot 300m2 die een Bosch grasmaaier zonder mulchingfunctie zoeken.


Bosch AdvancedRotak 750

Bosch AdvancedRotak 750

Dit is een uitstekende elektrische grasmaaier zonder mulchingfunctie voor mensen met een groot gazon (625m2).


WOLF-Garten A 370 E

WOLF-Garten A 370 E

Dit is een eersteklas maaier met veel mogelijkheden als je de voorkeur geeft aan Wolf Garten boven Gardena.


GARDENA PowerMax 32/36V

GARDENA PowerMax 32/36V

Een perfecte keuze voor mensen met een gazon tot 200m2 die een Gardena grasmaaier zonder mulchingfunctie zoeken.


Stiga COMBI 340c

Stiga COMBI 340c

De beste keuze als je écht alle opties wil. Een bereik van ongeveer 600m2, zelfrijdend, met mulcing. Deze veelzijdige grasmaaier heeft het allemaal.

De 10 Beste Elektrische Grasmaaiers van 2022

Elektrische grasmaaiers zijn compact, makkelijk in onderhoud en zeer milieuvriendelijk. Niet voor niets blijven elektrische grasmaaiers dus razend populair. Met de onderstaande grasmaaiers ligt jouw gazon er weer binnen de kortste keren strak bij.

1. Wolf Garten A 340 E

 • Gazonoppervlakte: 300m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 34 cm
 • Maximaal geluidsniveau: 96 db
 • Opvangbak: 30 L
wolf garten a 340 e

Met maar liefst 812 reviews op Coolblue en een gemiddelde score van een 8,8 is het niet gek dat deze elektromaaier bovenaan de lijst staat. Tijdens onze test begrepen wij waarom gebruikers zo razend enthousiast waren over deze maaier. Met een maaibreedte van 34cm is het een uitstekende maaier om gazons tot 300m2 mee te maaien.

Daarnaast is hij uitgerust met een mulchfunctie. Hierdoor wordt het gemaaide gras versnipperd en automatisch over het gazon verspreid. Dit dienst als compost voor je gazons. Wil je liever niet mulchen? Dan vang je het gras op in een 30 liter opvangzak.

De maaihoogte stel je centraal in aan de hand van 6 standen tussen de 25 en 75 millimeter. De duwboom is volledig inklapbaar zodat je de hem gemakkelijk kunt vervoeren en opbergen.

Voordelen

Beste prijs/kwaliteit
Mulchfunctie
Instelbare Maaihoogte

Nadelen

Maait niet buiten de wielen

Conclusie: Dé perfecte keuze voor iedereen die opzoek is naar een zeer degelijke en betrouwbare elektrische grasmaaier voor gazons tot 300m2.


2. Black & Decker LM2000-QS Elektrische grasmaaier

 • Gazonoppervlakte: 700m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 48 cm
 • Maximaal geluidsniveau: 96 db
 • Opvangbak: 50 L
BLACK DECKER LM2000-QS

Met een maaibreedte van maar liefst 48cm is de Black & Decker LM2000-QS echt een uitkomst voor mensen met een groot gazon (700m2). Vergeleken met andere maaiers, kun je de maaihoogte ook instellen in 7 standen (in plaats van 5 of 6). Je kunt kiezen tussen de 38 en 100 millimeter.

Standaard zit er een ruimte opvangbak bij van 50 liter, zodat je na het maaien niet meer hoeft te harken. Optioneel zou je er ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van de mulchfunctie, waarmee je het gras versnippert en op een natuurlijke manier bemest.

In tegenstelling tot de Wolf Garten maait deze grasmaaier wel buiten de wielen waardoor je ook de graskanten keurig meeneemt. Hij heeft een strak design en is zeer gemakkelijk in gebruik. Gebruikers omschrijven het als “een zeer licht maaiende grasmaaier die heel goed wendbaar is” en daar konden wij ons prima in vinden.

Je klapt hem ook nog eens heel eenvoudig op, zodat die niet veel ruimte in beslag neemt en makkelijk te vervoeren is.

Voordelen

Krachtig
Geschikt voor grote oppervlakten
Uitgerust met mulching
Makkelijk in gebruik

Nadelen

Geluidsniveau aan de hoge kant (96db)

Conclusie: Heb je thuis een wat groter gazon en vind je de mulchfunctie belangrijk? Dan is dit de maaier die je zoekt.


3. Wolf Garten Select 3200 E

 • Gazonoppervlakte: 200m2
 • Mulchingfunctie: Nee
 • Maaibreedte: 32 cm
 • Maximaal geluidsniveau: 93 db
 • Opvangbak: 30 L
Wolf Garten Select 3200 E

Heb je een niet al te groot budget? Dan is de Wolf Garten Select 3200 E een prima keuze. Voor een prijs van slechts €81,99 (op Coolblue) heb je een prima grasmaaier voor een bescheiden tuin tot ongeveer 200m2. We hadden er opzich niet zoveel van verwacht, maar waren uiteindelijk toch positief verrast! Dat is dan ook de reden dat die een derde plek heeft gekregen in onze lijst met goede elektrische grasmaaiers.

Hij is zeer compact, licht in gewicht en heeft een inklapbare duwboom waarmee je hem zonder al te veel moeite kunt opbergen en vervoeren. Gebruikers geven aan: “Voor dit geld een lekker gemakkelijk hanteerbare maaier met redelijk capaciteiten”.

Je maait met een breedte van 32cm en de maaihoogte kun je instellen met 3 standen tussen de 20 en 60 millimeter. In tegenstelling tot de andere maaiers, stel je de hoogte bij dit type in bij de wielas.

Tot slot zit er een opvangbak bij van 30 liter waardoor je na gebruik niet meer hoeft te harken.

Voordelen

Prijs
Opvangbak
Instelbare maaihoogte

Nadelen

Maaihoogte per wielas i.p.v. centraal.
Veel plastic

Conclusie: Dit is dé maaier voor mensen met een wat kleiner budget en tuin.


4. Gardena PowerMax 37 Elektrische grasmaaier

 • Gazonoppervlakte: 425m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 37 cm
 • Maximaal geluidsniveau: 96 db
 • Opvangbak: 45 L
Gardena PowerMax 37

Vergeleken met de Wolf Garten A 340 E liggen deze twee machines heel dicht bij elkaar. De Wolf Garten kwam het beste uit de test, maar als je een gazon groter dan 300m2 hebt, raden we écht deze Gardena PowerMax 37 aan. Hij is namelijk geschikt voor tuinen tot 425m2 en ook hier zit een mulchingfunctie op.

Het is een zeer krachtige en eenvoudig te gebruiken grasmaaier die geschikt is voor elk type gazon. Ook voor lang of vochtig gras kun je de PowerMax 37 gebruiken.

Het handvat kun je heel eenvoudig op een voor jouw ideale hoogte instellen, waardoor je minder snel last van je rug krijgt. Deze elektrische grasmaaier maait buiten de wielen, zodat ook de graskanten perfect meegenomen worden.

Je kunt kiezen om de mulchfunctie te gebruiken, zodat het gras versnipperd en verspreid wordt over het gazon. Het alternatief is om de 45 liter grote opvangbak te gebruiken. Hoe dan ook, na afloop hoef je in ieder geval niet te gaan harken en heb je een perfect gazon.

De maaihoogte kun je zelf instellen met 5 standen tussen de 20 en 60 millimeter. Met de inklapbare duwboom kun je hem ruimtebesparend opbergen en vervoeren.

Voordelen

Mulching
Inklapbare duwboom
Maait buiten de wielen
Krachtig

Nadelen

Luidruchtig (96 db)
Vrij zwaar
Opvangbak lastig in elkaar te zetten

Conclusie: Heb je een gazon tussen de 300 en 500m2 en vind je een mulchingfunctie belangrijk? Dan is dit een uitmuntende keuze waar je jaren plezier van zult hebben.


5. Makita ELM3720

 • Gazonoppervlakte: 425m2
 • Mulchingfunctie: Nee
 • Maaibreedte: 37 cm
 • Maximaal geluidsniveau: 96 db
 • Opvangbak: 40 L
Makita ELM3720

Vind je een mulchingfunctie niet zo belangrijk, maar heb je wel een redelijk groot gazon van ongeveer 450m2? Dan raden we de Makita ELM3720 aan. Door de maaibreedte van 37 cm kun je gazons tot ongeveer 500m2 keurig onderhouden.

De maaihoogte kun je centraal tussen de 20 en 55 millimeter instellen met drie standen. Gras vang je eenvoudig op in een 40 liter opvangzak, zodat je na het maaien niet meer hoeft te harken.

Ook geeft de opvangzak automatisch aan wanneer hij vol zit. Je weet dus gelijk wanneer het tijd is om de opvangzak te legen. Hij is uitgerust met een dubbele veiligheidsschakelaar. Dit zorgt ervoor dat de elektromaaier niet uit het niets kan aanspringen terwijl dit eigenlijk niet de bedoeling was.

Als je klaar bent klap je de duwboom in om hem efficiënt op te bergen in de garage of schuur.

Voordelen

Instelbare maaihoogte
Opvangzak
Scherpe prijs

Nadelen

Geen mulchingfunctie
Maait niet buiten de wielen

Conclusie: Dit is een klasse elektromaaier voor de mensen die niet al te veel geld willen uitgeven en ook niet alle toeters en bellen willen.


6. Bosch ARM 34

 • Gazonoppervlakte: 300m2
 • Mulchingfunctie: Nee
 • Maaibreedte: 34 cm
 • Maximaal geluidsniveau: 96 db
 • Opvangbak: 40 L
Bosch ARM 34

De Wolf Garten Select 3200 E kwam als beste uit de test voor mensen met een klein budget. De Bosch ARM 34 is echter een hele goede tweede plek waard. Vergeleken met de Wolf Garten is de Bosch ARM 34 geschikt voor mensen met een iets grotere tuin. Een gazonoppervlakte tot 300m2 is namelijk geen probleem voor deze maaier.

In tegenstelling tot veel andere grasmaaiers van deze prijsklasse, maait deze ook nog eens buiten de wielen. Dit zorgt ervoor dat je ook de grasranden perfect kunt meenemen. Dat maakt dat dit ook een zeer degelijke en betrouwbare optie is.

Ook heeft deze elektromaaier een zeer gebruiksvriendelijk en ergonomisch handvat. Deze kun je daarnaast ook nog eens op je eigen lichaamslengte instellen, zodat je minder snel last van je rug krijgt.

Je bepaalt helemaal zelf hoe kort je het gras maait door middel van 5 maaihoogte-instellingen tussen de 20 en 70 millimeter. Het gras vang je op in de meegeleverde 40 liter opvangbak, zodat je niet achteraf nog moet gaan harken.

Voordelen

Maait buiten de wielen
5 instellingen voor maaihoogte
Handvat op hoogte instelbaar
Licht in gewicht

Nadelen

Assemblage wat onhandig
Verlengsnoer

Conclusie: Dit is een klasse elektromaaier voor de mensen die niet al te veel geld willen uitgeven en ook niet alle toeters en bellen willen.


7. Bosch AdvancedRotak 750 Elektrische grasmaaier

 • Gazonoppervlakte: 625m2
 • Mulchingfunctie: Nee
 • Maaibreedte: 45 cm
 • Maximaal geluidsniveau: 88 db
 • Opvangbak: 50 L
Bosch AdvanceRotak 750 Elektrische grasmaaier

De Bosch AdvancedRotak 750 is een zeer krachtige en bijzonder eenvoudig te gebruiken draadloze grasmaaier. In het bijzonder geschikt voor de wat grotere gazons tot ongeveer 625m2

Wat ons nog opviel is het geluid, of eigenlijk het gebrek daaraan. De Bosch AdvancedRotak 750 is namelijk uitgerust met de zogeheten “Pro Silence” techniek. Dit is een techniek die ervoor zorgt dat het geluid wat ‘doffer’ wordt. Hierdoor klinkt het maaien wat aangenamer klinken en is het harde geluid wat makkelijker te verdragen. Vergeleken met de andere maaiers, produceert deze slechs ronde de 88 db in plaats van 93-96 db.

Ook deze elektrische grasmaaier is voorzien van een ergonomisch ontwikkeld handvat die je op je eigen lichaamslengte kunt afstellen. De maaihoogte kun je in 7 standen instellen van 25 tot 80 millimeter. Daarnaast is die uitgerust met een overbelastingsbeveiliging.

Met een ruimte opvangbak van maar liefst 50 liter hoef je na het maaien niet meer te gaan harken. Wat nog extra handig is aan deze opvangbak ten opzichte van alle andere opvangbakken, is dat deze inklapbaar is.

Voordelen

Pro Silence
Maait buiten de wielen
Maaihoogte instelbaar met 7 standen
Breed maaivlak

Nadelen

Opvangbak niet heel stevig

Conclusie: Dit is een uitstekende elektrische grasmaaier zonder mulchingfunctie voor mensen met een groot gazon (625m2).


8. Wolf Garten A 370 E

 • Gazonoppervlakte: 425m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 37 cm
 • Maximaal geluidsniveau: 96 db
 • Opvangbak: 40 L
Wolf Garten A 370 E

De Wolf Garten A 370 E is vergelijkbaar met de Gardena PowerMax 37 (die op plek 4 staat). Het grote verschil is eigenlijk alleen het merk. Gardena staat bekend als een van de beste merken als het om tuingereedschap aankomt. Wolf Garten doet daar naar onze mening echter zeker niet voor onder en is ook een zeer gerenommeerd bedrijf en merk.

Deze Wolf Garten heeft een iets kleinere opvangzak vergeleken met de PowerMax 37, namelijk 40 liter. Tijdens onze test vonden we dit echter ruim voldoende. We verwachten dat de meeste mensen hier genoeg aan zullen hebben. Wel komt de opvangzak met een handige ‘vol’ indicator, zodat je precies weet wanneer je de zak moet legen. Echter, je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de mulchingfunctie te gebruiken. Hierdoor heb je helemaal geen opvangbak meer nodig en voorzie je het gazon van een natuurlijke beschermlaag.

Door de maaibreedte van 37cm kun je gazons tot ongeveer 425m2 vrij eenvoudig onderhouden. De maaihoogte kun je centraal instellen met 6 standen tussen de 25 en 75 millimeter.

De ergonomisch ontwikkelde duwboom is volledig inklapbaar. Dit zorgt ervoor dat je hem zonder enige moeite efficiënt kunt vervoeren en opbergen.

Gebruikers omschrijven deze maaier als “Een lichte en soepele maaier die makkelijk inklapbaar is om op te bergen”.

Voordelen

Maaihoogte met 6 standen (centraal) instelbaar
Keuze om te mulchen
Krachtige motor
Lichtgewicht en makkelijk wendbaar

Nadelen

Zak snel vol
Verlengsnoer nodig

Conclusie: Dit is een eersteklas maaier met veel mogelijkheden als je de voorkeur geeft aan Wolf Garten boven Gardena.


9. Gardena PowerMax 32 – 1200 watt

 • Gazonoppervlakte: 200m2
 • Mulchingfunctie: Nee
 • Maaibreedte: 32 cm
 • Maximaal geluidsniveau: 92 db
 • Opvangbak: 30 L
Gardena PowerMax 32

Als een na laatste elektrische grasmaaier uit deze lijst hebben we de Gardena PowerMax 32 gekozen. Dit is een prijsvriendelijkere uitvoering van de in deze lijst aanwezige PowerMax 37. Deze kleine en compacte maaier die voorzien is van een maaibreedte van 32cm heb je een tuin van ongeveer 200m2 weer snel strak. Daarnaast is hij zeer licht waardoor het je niet veel moeite zal kosten om deze maaier over het gazon voort te bewegen.

De hoogte kun je zelf instellen door middel van 3 standen waarbij je kan kiezen uit 20, 40 en 60 millimeter. Ook is deze elektrische grasmaaier voorzien van een ergonomisch handvat voor optimaal gebruikerscomfort.

Het gemaaide gras vang je eenvoudig op in een opvangbak van 30 liter. Deze PowerMax is een effectieve, zeer hanteerbare en wendbare maaier waarmee je jouw gazon kunt onderhouden.

Gebruikers beschrijven het als volgt: “Het is een prima maaier met een eenvoudige bediening. Hij doet wat die moet doen, en dat voor een mooie prijs”.

Voordelen

Licht in gewicht
Goede prijs/kwaliteit
Simpel in elkaar te zetten
Makkelijk op te bergen

Nadelen

Randjes maaien is lastig
Hendel niet direct inklapbaar.

Conclusie: Een perfecte keuze voor mensen met een gazon tot 200m2 die een Gardena grasmaaier zonder mulchingfunctie zoeken.


10. STIGA COMBI 340c

 • Gazonoppervlakte: 600m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 38 cm
 • Maximaal geluidsniveau: 94 db
 • Opvangbak: 40 L
Stiga Combi 340c

De Stiga Combi 340c is het ultieme model als je op zoek bent naar een lichtgewicht met gebruikersgemak en alle belanrijke functies en een medium tuin hebt. Het is namelijk een duwmaaier met een robuust Polypropyleen chassis waardoor een gazon van 600m2 er in no-time weer perfect bij ligt. Als jij iemand bent die graag het beste van het beste wil, dan is dit de elektrische grasmaaier die wij adviseren.

Hij kan een groot gazonoppervlakte aan dankzij de 38cm maaibreedte en opvangzak van 40 liter. De wielen zijn gelagerd waardoor je hem zonder enige moeite over het gazon kunt voortbewegen. Ook zorgt dit voor een lange levensduur van de wielen.

Hij wordt meegeleverd met een ‘mulchplug’. Hiermee kun je deze maaier snel ombouwen, zodat het gras niet opgevangen wordt, maar automatisch wordt verspreid over het gazon. Deze ‘mulchlaag’ dient dan als een zeer fijn vermalen en natuurlijke meststof voor het gazon.

Uiteraard is de maaihoogte gemakkelijk in te stellen aan de hand 5 verschillende standen tussen de 25 en 75 mm door middel van de gecentraliseerde maaihoogte regelaar.

Voordelen

3 in 1 maaisysteem
Lichtgewicht machine
Makkelijk schoon te maken
Eenvoudige en intuïtieve functies

Nadelen

Duwmodel

Conclusie: De beste keuze als je écht alle opties wil. Een bereik van ongeveer 600m2 met mulcing en centrale maaihoogte regelaar. Deze veelzijdige grasmaaier heeft het allemaal.


Complete koopgids

Heb je de beste elektrische grasmaaier kunnen vinden voor jouw gazon, of ben je er nog niet helemaal uit? Uiteraard moet je weloverwogen een goede keuze maken. De kans is groot dat je 10 jaar vooruit moet met de grasmaaier die je koopt. Hieronder zullen we wat dieper ingaan op de voordelen van een elektrische grasmaaier ten opzichte van andere types.

Voordelen elektromaaier

 • De aanschafkosten zijn relatief voordelig vergeleken met bijvoorbeeld een benzine, accu of robotmaaier.
 • Ze zijn een stuk makkelijker te onderhouden, aangezien je niet met een verbrandingsmotor werkt.
 • Ze zijn milieuvriendelijk.
 • Ze zijn een stuk stiller dan grasmaaiers die op benzine draaien.

Nadelen elektromaaier

 • Je werkt altijd met een verlengsnoer. Dat betekent dat er ook een stroompunt in de tuin moet zitten.
 • Ze zijn niet bedoeld voor gazons groter dan 1000m2.

Elektrische grasmaaier vs Accu grasmaaier

De elektrische grasmaaier ondervindt veel concurrentie van grasmaaiers die met een accu zijn uitgerust. Voor beiden types is wel wat te zeggen. Zo zijn elektrische grasmaaiers vaak voorzien van veel vermogen en een flink pakket aan functies. Ook ben je niet gebonden aan een accuduur. Je kunt je gazon dus helemaal in één keer maaien zonder tijdsdruk.

Het grootste nadeel van een elektrische grasmaaier ten opzichte van een die met een accu is uitgerust, is het feit dat je gebonden bent aan een verlengsnoer. Je zult dus ook altijd een stroompunt in je tuin moeten hebben.

Elektrische grasmaaiers tegenover benzine maaiers

Vergeleken met een benzine maaier is een elektromaaier uiteraard een stuk milieuvriendelijker. Daarnaast vergt die ook een stuk minder onderhoud. Dit maakt een elektrische grasmaaier eigenlijk altijd de winnaar als je met een gazon zit die tussen de 50 en 750 vierkante meter is. Zit je daar echter boven? Dan is in de meeste gevallen een benzine maaier aan te raden.

De beste elektromaaier voor de beste prijs

Uiteraard is de prijs/kwaliteit verhouding een van de belangrijkste elementen in het kiezen van een maaier die bij jouw gazon past. Tijdens het reviewen van alle modellen doen we hier dan ook grondig onderzoek naar. Onze lijst komt tot stand door goed te kijken naar alle gebruikerservaringen, de specificaties, de kenmerken, de aanbieder en ook de leveringsvoorwaarden.

Beste keus
Dé perfecte keuze voor iedereen die opzoek is naar een zeer degelijke en betrouwbare elektrische grasmaaier voor gazons tot 300m2.
Beste voor klein gazon
Heb je thuis een wat groter gazon en vind je de mulchfunctie belangrijk? Dan is dit de maaier die je zoekt.
Beste budget
Dit is dé maaier voor mensen met een wat kleiner budget en tuin.
Beste keus
Dé perfecte keuze voor iedereen die opzoek is naar een zeer degelijke en betrouwbare elektrische grasmaaier voor gazons tot 300m2.
Beste voor klein gazon
Heb je thuis een wat groter gazon en vind je de mulchfunctie belangrijk? Dan is dit de maaier die je zoekt.
Beste budget
Dit is dé maaier voor mensen met een wat kleiner budget en tuin.

Heb je een gazon tussen de 300 en 500m2 en vind je een mulchingfunctie belangrijk? Dan is dit een uitmuntende keuze waar je jaren plezier van zult hebben.

Dit is een klasse elektromaaier voor de mensen die niet al te veel geld willen uitgeven en ook niet alle toeters en bellen willen.

Een uitstekende ‘budget’ keuze voor mensen met een gazon tot 300m2 die een Bosch grasmaaier zonder mulchingfunctie zoeken.

Dit is een uitstekende elektrische grasmaaier zonder mulchingfunctie voor mensen met een groot gazon (625m2).

Dit is een eersteklas maaier met veel mogelijkheden als je de voorkeur geeft aan Wolf Garten boven Gardena.

Een perfecte keuze voor mensen met een gazon tot 200m2 die een Gardena grasmaaier zonder mulchingfunctie zoeken.

De beste keuze als je écht alle opties wil. Een bereik van ongeveer 600m2, zelfrijdend, met mulcing. Deze veelzijdige grasmaaier heeft het allemaal.
Beste voor klein gazon