De 5 Beste Grasmaaiers voor een Klein Gazon

20 april 2023

gardena 330 beste handgrasmaaier kleine tuin

Gardena 330

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Perfecte kleine grasmaaier voor kleine tuinen tot 80m2. Geen verlengsnoer nodig en de maaihoogte is zelf in te stellen.

Bosch ARM 32 beste elektrische grasmaaier klein gazon

Bosch ARM 32

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Zeer betrouwbare keuze voor een iets grotere tuin (tot 200m2) en als je liever met een opvangbak werkt. Hierdoor hoef je niet achteraf te harken.

Beste accu maaier voor klein gazon Bosch Citymower 18-300

Bosch Citymower 18-300

Beoordeling: 4/5beoordeling sterren 4 van de 5

Geen stroomvoorziening in de tuin? Dan is dit de beste accu grasmaaier voor jouw kleine tuin (350m2).

Kleine grasmaaier kopen koopgids

Je bent opzoek naar de beste grasmaaier en je staat op het punt om een nieuwe (kleine) grasmaaier of maaimachine aan te schaffen voor jouw (kleine) gazon. Welke grasmaaier het beste bij jou past, hangt af van een aantal zaken. Denk aan:

 • Oppervlakte van je gazon
 • Stroomvoorziening in de tuin
 • Aandrijving (handmatig, accu of elektrische grasmaaier)

Op de centrale vraag uit dit artikel “Wat is de beste grasmaaier voor een klein gazon” is dan ook geen eenduidig antwoord te geven. De 5 kleine grasmaaiers uit dit artikel zijn geschikt voor gazons tussen de 50m2 en 350m2. Lees de reviews van de verschillende grasmaaiers om erachter te komen welke grasmaaier het beste bij jou past.

Hoe groot is je gazon?

Laten we gelijk vaststellen wat voor type grasmaaier je eigenlijk nodig hebt. Heb je namelijk een groot gazon (250m2 of groter), dan ga je liever niet met een handgrasmaaier aan de slag. Heb je juist een kleine stadstuin van 50m2? Dan is een benzine grasmaaier of een robotmaaier waarschijnlijk een overbodige luxe.

Om te bepalen welk type grasmaaier jij nodig hebt gebruik je onderstaande vuistregel:

 • Hand grasmaaier bij een gazon van 50m2 – 100m2. Bij een gazon van 50m2 tot 100m2 kun je het beste een handgrasmaaier kunt gebruiken.
 • Elektrische grasmaaier bij een gazon van 50m2 – 250m2. Is je gazon groter dan 50m2 dan kun je het beste een elektrische grasmaaier kiezen.
 • Accu grasmaaier bij een gazon van 50m2 – 250m2 zonder stroomvoorziening. Heb je geen stroomvoorziening in de tuin? Dan kun je het beste een accu grasmaaier aanschaffen.

5 beste grasmaaiers voor een kleine tuin van 2021

Onderstaand hebben we een lijst opgenomen met 5 verschillende kleine grasmaaiers die we vergeleken hebben. Op basis van uitgebreid onderzoek en gebruikerservaringen is deze lijst tot stand gekomen.

ModelGazonoppervlakteBeoordelingKopen
Gardena 330 Handgrasmaaier
gardena 330
80 m24,5/5Coolblue
Bosch ARM 32
Bosch ARM 32
200 m24,5/5Coolblue
Bosch Citymower 18-300
Bosch Citymower 18-300
350 m24/5Coolblue
Gardena Powermax 32
gardena powermax 32
200 m24,5/5Coolblue
Black & Decker BEMW451BH-QS
Black & Decker BEMW451BH-QS
300 m24/5Bol.com

1: Gardena 330

De Gardena 330 is een geschikte handmaaier voor de kleinere gazons tot 80m2. Wil je graag een handgrasmaaier maar is je gazon groter dan 80m2? Dan raden we de Gardena 400 aan. De Gardena 400 kun je namelijk gebruiken bij een gazonoppervlakte tot 150m2. Het fijne aan handmaaiers is dat ze een perfect snijresultaat geven en je geen verlengsnoeren nodig hebt.

De messenwals van de Gardena 330 is voorzien van een antikleefcoating. Ook is het ondermes geslepen. Aangezien je niet met verlengsnoeren hoeft te werken kun je stil en moeiteloos maaien met een strak gazon als resultaat. Je kunt bij deze machine zelf de maaihoogte instellen. Hierbij kun je kiezen tussen een maaihoogte van 12, 22, 32 of 42 millimeter. Hij heeft een maaibreedte van 33cm (in tegenstelling tot 40cm bij de Gardena 400).

gardena 330 handgrasmaaier

Omdat het een zeer kleine en compacte grasmaaier is, kun je hem moeiteloos manoeuvreren door de tuin. Ook kun je de handgreep inklappen, zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen.

Voordelen

N

Contactvrij maaien

N

Stil in gebruik

N

Maaihoogte instelbaar

N

Gemakkelijk manoeuvreren

N

Inklapbaar

N

Zeer kleine grasmaaier

Nadelen

M

Geen opvangbak (zelf harken)

M

Lastig voor de randjes

Specificaties:

 • Gewicht: 8,2kg
 • Maaibreedte: 33cm
 • Gazonoppervlakte: 80m2
 • Prijs vanaf €84,99

2: Bosch ARM 32

Zit je er niet op te wachten dat je na het maaien van je gazon ook nog alles moet opharken zoals bij de handgrasmaaier? Dan kun je beter voor een (elektrische) grasmaaier gaan met een opvangbak. De Elektrische Bosch ARM 32 is hierin een prima keus met een opvangbak van 31 liter.

Met de Bosch ARM 32 maai je het gazon helemaal door tot aan de rand. Je hoeft dus na het maaien niet meer te trimmen. Dit komt omdat de maaier buiten de wielen maait. Dit zorgt ervoor dat je minder ongemaaide randjes overhoudt.

Met slechts 6,8kg is dit een lichte grasmaaier die je gemakkelijk kunt gebruiken en rond voorwerpen heen kunt sturen. Met de Powerdrive motor kun je altijd rekenen op krachtige prestaties (ook in moeilijke situaties). Daarnaast kun je helemaal zelf instellen hoe kort je het gras wil hebben. Je krijgt 3 standen van 20, 40 en 60 millimeter om uit te kiezen.

Bosch ARM 32 in de tuin

Hij is geschikt voor de kleine tot middelgrote gazons tot ongeveer 200m2. Ligt je gazon er weer helemaal spik en span bij? Dan klap je de duwboom in zodat je hem eenvoudig kunt opbergen in de schuur zonder dat hij al te veel ruimte in beslag neemt. Uiteraard is een makkelijk op te bergen grasmaaier ook belangrijk!

Voordelen

N

Handige opvangbak

N

Neemt ook graskanten mee

N

Zelf maaihoogte instellen

Nadelen

M

Is vrij luidruchtig (96 db)

M

Verlengsnoer nodig

Specificaties:

 • Gewicht: 6,8kg
 • Opvangbak: 31 liter
 • Maaibreedte: 35,5cm
 • Gazonoppervlakte: 200m2
 • Prijs vanaf €79,99

3. Bosch Citymower 18-300

De Bosch Citymower 18-300 is een kleine grasmaaier die beschikt over een universele ‘Bosch Power For All’ accu. Dat betekent dat je diezelfde accu ook voor een boormachine of bladblazer van Bosch kunt gebruiken.

Met deze accu grasmaaier heb je geen verlengsnoer/ stroomkabel nodig wat meer bewegingsvrijheid oplevert vergeleken met de Bosch ARM 32. Daarnaast is hij van alle vijf de grasmaaiers uit deze test degene die de meeste gazonoppervlakte kan bijhouden. Je kunt hem namelijk gebruiken bij een gazon tot 300m2. Ook zit er een opvangbak op van 30 liter zodat je niet achteraf al het gras bij elkaar hoeft te harken.

Bosch Citymower handvat

Je kunt de maaihoogte zelf instellen door middel van een handige schakelaar die zich bij het wiel bevindt. Je kunt kiezen uit 3 standen (30 tot 70 millimeter).

Ook is deze kleine grasmaaier makkelijk op te bergen. De duwboom is namelijk inklapbaar zodat je hem eenvoudig kunt opbergen zonder dat die al te veel ruimte in beslag neemt. Al met al is het een compacte grasmaaier die perfect is voor als je geen stroomvoorziening in de tuin hebt zitten.

Voordelen

N

Universele accu

N

30L opvangbak

N

Geen verlengsnoer (meer bewegingsruimte)

Nadelen

M

Geen mulchingfunctie

Specificaties:

 • Gewicht: 9,9kg
 • Opvangbak: 30 liter
 • Maaibreedte: 34cm
 • Gazonoppervlakte: 350m2
 • Prijs vanaf €269,-

4: Gardena PowerMax 32

Op plek vier hebben we de Gardena PowerMax 32. Dit is een 1200 watt elektrische grasmaaier die je kunt gebruiken voor kleine tuinen tot 200m2 (net zoals de Bosch ARM 32). Deze kleine grasmaaier heeft een maaibreedte van 32cm. Dat is 3.5 centimeter minder dan de Bosch ARM 32. Echter, je kunt je gras op elke gewenste hoogte maaien doordat je de maaihoogte eenvoudig zelf kunt instellen waarbij je kunt kiezen uit 10 mogelijkheden (van 20 tot 60 millimeter).

Qua gewicht zal het je niet heel veel kracht kosten om hem voort te duwen. De maaier weegt namelijk slechts 8,3kg. Daarnaast is hij voorzien van een ergonomisch handvat waardoor je hem zonder moeite kunt duwen. Het gemaaide gras wordt opgevangen in een bak van 30 liter.

Gardena Powermax 32 voorkant

Met de Gardena PowerMax 32 staat jouw tuin (en gras) er binnen de kortste keren weer perfect bij. Ook als jouw gras wat vochtig is kun je gewoon gaan maaien. De beugel kun je inklappen voor een efficiënte opslag en gemakkelijke vervoering.

Tot slot zijn de achterwielen wat groter gemaakt, zodat dit een stevige grip geeft op het gazon.

Voordelen

N

Ergonomische beugel

N

Extra grote achterwielen

N

30L opvangbak

N

Geen verlengsnoer (meer bewegingsruimte)

Nadelen

M

Verlengsnoer nodig

M

Geen mulchingfunctie

Specificaties:

 • Gewicht: 8,3kg
 • Opvangbak: 30 liter
 • Maaibreedte: 32cm
 • Gazonoppervlakte: 200m2
 • Prijs vanaf €104,99

5: Black & Decker BEMW451BH-QS

Als laatste kleine grasmaaier uit deze lijst hebben we de Black & Decker BEMW451BH-QS. Dit betreft een zeer krachtige kleine grasmaaier uitgerust met een sterke motor met E-drive technologie. Hiermee kun je moeiteloos nat en hoog gras maaien.

Deze grasmaaier heeft de grootste opvangbak vergeleken met alle grasmaaiers uit deze lijst. En dat is ook nodig, want deze maaier is geschikt voor gazons tot 300m2. Heb je dus een iets grotere gazonoppervlakte? Dan is deze maaier wellicht iets voor jou.

Ook is de grasmaaier uitgerust met een zeer handige ‘Bike handle’ handgreep, waardoor je hem eenvoudig kunt manoeuvreren rondom objecten en obstakels (denk aan bomen en trampolines, etc).

Black & Decker BEMW451BH-QS aan het maaien

Vergeleken met de andere grasmaaiers uit deze lijst is hij wel aan de zware kant (9,3kg). Maar de Bike Handle handgreep zorgt er dan wel weer voor dat je hem gemakkelijk vooruit kunt duwen en voor optimale wendbaarheid. Net als de andere grasmaaiers heeft ook deze Black & Decker een functie om zelf de maaihoogte in te stellen. Je kunt hem zelf instellen van 20 tot 60 millimeter.

Om te beginnen met maaien start je in slechts enkele seconde deze kleine grasmaaier door middel van de zogeheten ‘Easystart’.

Voordelen

N

Maaihoogte instelbaar

N

Grote (35L) opvangbak

N

Tuinen tot 350m2

Nadelen

M

Verlengsnoer nodig

M

Geen mulchingfunctie

Specificaties:

 • Gewicht: 9,3kg
 • Opvangbak: 35 liter
 • Maaibreedte: 32cm
 • Gazonoppervlakte: 300m2
 • Prijs vanaf €83,97