Beste Robotmaaier Groot Gazon

29 mei 2023

beste robotmaaier groot gazon

Gardena Smart Sileno 1600

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Zeer degelijke en betrouwbare optie van het grote merk Gardena. Uitstekend voor grote tuinen met complexe en heuvelachtige lay-out.

robotmaaier grote tuin

Bosch Indego M 700

Beoordeling: 4/5beoordeling sterren 4 van de 5

Een perfecte optie voor de middelgrote tuin tot 700m2. Hij maait in parallellen banen in plaats van willekeurig. Dit maakt hem efficiënter.

goedkope robotmaaier groot gazon

Zoef Harm 2.0

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Een verassende plek 3. Het is een prijsvriendelijke optie. Dit komt omdat die van een andere batterij gebruik maakt. Qua prestatie doet die niet onder.

Beste Robotmaaier Groot Gazon

Je bent opzoek naar de Beste Robotmaaier voor een groot gazon. Hopelijk kunnen we je door middel van dit artikel wat verder helpen.

Kleine disclaimer; we hebben onze test uitsluitend gericht op robotgrasmaaiers voor tuinen die ergens tussen de 500m2 en 2000m2 liggen.

We hebben diverse maaiers uitbundig getest zodat je door middel van dit artikel in 5 minuten een goede keuze kunt maken voor de beste robotgrasmaaiers. Kijk ook even bij onze algemene Robotmaaier Test waar we ons niet per se hebben gehouden aan een bepaalde maaioppervlakte.

Waar moet je op letten?

Voordat je verder gaat lezen, is het belangrijk dat je weet waar je precies op moet letten bij de aanschaf van een robotmaaier. Het ene model is het andere namelijk niet en er zit veel onderling verschil. Er zijn een aantal criteria waar je volgens ons sowieso rekening mee moet houden. Hieronder zullen we die even kort toelichten:

 • Gazonoppervlakte: een ‘groot gazon’ is natuurlijk vrij subjectief. Praten we over 500m2 of 3000m2? In deze lijst houden we met beiden situaties rekening.
 • Bediening via app: Niet elke maaier heeft bediening via een app. Als dit iets is wat jij belangrijk vindt, is het belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent.
 • Hellingshoek: Heb je een oneffen terrein met flinke hellingen? Dan zul je even goed naar de maximale hellingshoek moeten kijken voor jouw gazon.
 • Geluidsniveau: Ook dit kan verschillen van 55 tot 65db. 55db is redelijk stil, vergelijkbaar met 2 pratende personen. 65db daarentegen kun je al vergelijken met een luide stofzuiger. Houdt hier rekening mee.
 • Meegeleverd perimeterdraad: Alle robotmaaiers leveren dit draad mee, echter is het in bijna alle gevallen te weinig en zul je extra moeten bij bestellen. Daar kunnen wij helaas ook niks aan veranderen, daarom brengen we u ervan op de hoogte. (Lees eventueel: hoe werkt perimeterdraad).
 • Maaimesjes: Vrijwel alle robotmaaiers werken met 3 kleine scharnierende mesjes. Deze gaan vrij snel stuk. Het is handig om er altijd een paar bij te bestellen. Vervangen gaat gelukkig heel eenvoudig binnen enkele minuten.

In grote lijnen zijn dat de criteria waar u sowieso op moet letten als je overweegt om een robotmaaier aan te schaffen.

Elke robotgrasmaaier beschikt over een mulchfunctie. Dit houdt in dat u zich geen zorgen hoeft te maken over een opvangbak of iets dergelijks. Elke dag maait de robotmaaier een klein topje van het gras af. Deze kleine snippers vallen vervolgens tussen de grassprietjes op het gazon en dienen als natuurlijke voeding voor het gazon. Dus je hoeft achteraf ook niet te gaan harken of iets dergelijks. Gebruik dit artikel om jouw robotmaaier te installeren.

Vergelijk snel de Beste Robotgrasmaaiers voor een grote tuin

ModelOmschrijvingKopen
Gardena Smart Sileno 1600
Gardena Smart Sileno+ 1600
Zeer degelijke en betrouwbare optie van het grote merk Gardena. Uitstekend voor grote tuinen (1600m2) met complexe en heuvelachtige lay-out.Bekijk bij Coolblue
Bosch Indego M 700
robotmaaier indego 700
Een perfecte optie voor de middelgrote tuin tot 700m2. Hij maait in parallellen banen in plaats van willekeurig. Dit maakt hem efficiënter.Bekijk bij Coolblue
Zoef Harm 2.0
Zoef Harm 2.0
Een verassende plek 3. Het is een prijsvriendelijke optie. Dit komt omdat die van een andere batterij gebruik maakt. Qua prestatie doet die niet onder.Bekijk bij Bol.com
McCulloch ROB S600
McCulloch ROB S600
De ROB werkt voor jou. Gemakkelijk te installeren, niet al te duur en al met al gewoon een solide optie voor tuinen tot 600m2.Bekijk bij Coolblue
Robomow RK 2000
Robomow rk1000
Wil je écht het beste van het beste met alle toeters en bellen. Dan moet dit hem worden. Grasranden worden perfect meegenomen.Bekijk bij Coolblue

Dit zijn de 5 Beste Robotmaaiers voor een Grote Tuin:

1. 1600m2 – Gardena Smart Sileno

Beste Robotmaaier Groot Gazon

 • Gazonoppervlakte: 1600m2
 • Maaibreedte: 22 cm
 • Maximaal geluidsniveau: 60 db
 • Laadstation: Ja
 • Bediening via app: Ja
 • Gewicht: 9 kg
Gardena Smart Sileno 1600

De beste robotmaaier voor een groot gazon is de Gardena Smart Sileno+1600. Met deze robotgrasmaaier onderhoud je zeer eenvoudig grote tuinen tot wel 1600m2. Je kunt de maaihoogte zelf instellen, verbinden met een app en hij past automatisch de maaifrequentie aan. Kortom, een uitstekende keuze voor grote gazons.

Met een maximale hellingshoek van 35% is hij ook prima geschikt voor een wat heuvelachtigere tuin. Tijdens het testen merkten we eigenlijk pas over hoeveel gave technologieën deze robotmaaier beschikt. Denk aan de SensorControl technologie. Aan de hand hiervan past de robotmaaier automatisch de maaifrequentie aan op de groei van het gazon.

Gardena Smart Sileno 1600 tuin
Gardena Smart Sileno 1600 helling

Middels Spot Cutting kun je de maaier ook op plekken zetten waar je normaal gesproken niet zo vaak komt. Denk aan onder een trampoline of tuinset. Hij zorgt ervoor dat ook deze plekken er weer perfect bij liggen.

Ook hebben we gekeken wat er gebeurde als je de maaier zou kantelen of optillen. De ingebouwde sensoren zorgen ervoor dat de maaimessen in ieder geval direct stoppen met draaien. Daarnaast zul je ook jouw pincode moeten invoeren om hem weer te ontgrendelen. Dit dient als diefstalbeveiliging.

Noemenswaardige alternatieven:

Deze Gardena Smart Sileno komt in meerdere uitvoeringen, afhankelijk van jouw gazonoppervlakte. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de 750m2, 1000m2, of 2000m2 uitvoering. Deze zijn stuk voor stuk sterk aan te raden. Kom je er niet uit? Kijk dan even bij Gardena Robotmaaiers. In dat artikel gaan we wat dieper in op de verschillende modellen van Gardena.

Voordelen

N

Geschikt voor grote gazons

N

SensorControl

N

Analyseert de groei van je gazon en past zich hierop aan

N

Maait volautomatisch & eenvoudige installatie

N

Maakt nauwelijks geluid tijdens het maaien

Nadelen

M

250m meegeleverde perimeterdraad is vaak te weinig

M

Is wat aan de grote kant

2. 700m2 – Bosch Indego M 700

 • Gazonoppervlakte: 700m2
 • Maaibreedte: 19 cm
 • Maximaal geluidsniveau: 63 db
 • Laadstation: Ja
 • Bediening via app: Ja
 • Gewicht: 7,6 kg
Bosch Indego M+ 700

Heb je geen gazon van 1600m2, maar ben je wel opzoek naar een degelijke robotmaaier? Kijk dan eens naar de Bosch Indego M 700. Met deze Indego onderhoud je namelijk zeer gemakkelijk een gazon tot ongeveer 700m2.

Het grote verschil ten opzichte van de Gardena robotmaaiers, is dat deze Bosch gebruik maakt van ‘LogiCut’ technologie. Hij brengt hiermee eerst jouw gazon in kaart, en bepaald vervolgens helemaal zelf een efficiënt maaiplan. Hierdoor maait die tot wel 40% efficiënter dan een robotmaaier die in willekeurige banen maait.

De bots sensoren zorgen ervoor dat wanneer de Indego in aanraking komt met een obstakel, hij hier rustig omheen rijdt.

robotmaaier die systematisch navigeert

Al met al is het echt een prima maaier voor de middelgrote gazons. Tijdens onze test waren wij dan ook zeer tevreden over deze maaier. Ook gebruikers zijn er blij mee, die zeggen bijvoorbeeld:

Echt een fijne stille maaier die gewoon doet wat die moet doen, namelijk automatisch het gazon bijhouden. Hij produceert een prima maairesultaat en het installeren viel nog wel mee.

Kijk hier voor een overzicht van de Beste Bosch Robotmaaiers.

Voordelen

N

BorderCut technologie

N

Laat geen sporen in het gras na

N

Automatische maaiprogramma

Nadelen

M

250m perimeterdraad is vaak te weinig

M

Is wat aan de grote kant

3. 1500m2 – Zoef Harm 2.0 MR40Z

 • Gazonoppervlakte: 1500m2
 • Maaibreedte: 24 cm
 • Maximaal geluidsniveau: 65 db
 • Laadstation: Ja
 • Bediening via app: Nee
 • Gewicht: 16 kg
Zoef Harm 2.0

Een zeer verassende plek 3 als je het ons vraagt. Het is er namelijk niet eentje van de bekende marken als Bosch en Gardena. We waren echter zeer te spreken over deze Zoef Harm 2.0 en vonden dan ook dat hij de derde plek verdiende.

Naast het feit dat je hem kan inzetten voor grotere tuinen tot ongeveer 1500m2 is die ook nog eens zeer prijsvriendelijk. Dat heeft voornamelijk te maken met de batterij. Dit is namelijk een lood zure batterij in plaats van een lithium ion batterij. Deze zijn een stuk goedkoper. Dit heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat die langer door kan maaien (2 uur vergeleken met 1 uur bij de beeste maaiers). Het nadeel is dat het opladen wat langer duurt.

Hij werkt heel simpel: je stelt een starttijd in (bijvoorbeeld 3 uur) en hij gaat maaien! Makkelijker kan niet. Elke 48 uur zal die vervolgens op de ingestelde starttijd het gazon bijwerken.

Zoef Harm 2.0 display

Hij is wel wat luidruchtiger vergeleken met andere modellen. Hij produceert namelijk maximaal 65db. Wat daarnaast nog belangrijk is om te vermelden is dat die in 2 uitvoeringen komt. Een mét app en een zonder. Met de app kun je hem van afstand bedienen.

Voordelen

N

Scherp geprijsd

N

Neemt ook grasranden mee

N

Handig in gebruik

N

Goede grip van de wielen & goede kwaliteit

Nadelen

M

Geen individuele maaischema’s

M

Geen app in de standaarduitvoering

4. 600m2 – McCulloch ROB S600

 • Gazonoppervlakte: 600m2
 • Maaibreedte: 17 cm
 • Maximaal geluidsniveau: 58 db
 • Laadstation: Ja
 • Bediening via app: Ja
 • Gewicht: 15,3 kg
McCulloch ROB S600

De McCulloch ROB S600 wordt gezien als de held in de tuin. Daar sluiten wij ons ook bij aan. Het is een prima grasrobot voor het onderhoud van tuinen van 600m2 tot maximaal 800m2.

ROB is een harde werker, maar moet af en toe ook even rusten. Na ongeveer 65 minuten wordt het tijd voor een korte powernap van één uur. Hierna vervolgt die zijn weg om jouw grote gazon er weer prachtig bij te leggen.

Hij was zeer eenvoudig in te stellen door middel van een handige installatiewizard die je door het proces heen begeleid. Hellingen van maximaal 35% zijn geen probleem. Ook hier zitten weer handige sensoren op zodat die automatisch obstakels in de tuin vermeid.

Belangrijk: Je kunt verbinden via een Bluetooth app. Dat betekent dat je wel enigszins in de buurt moet zijn van de robotmaaier om verbinding met het apparaat te maken. Hiermee kun je hem wel eenvoudig bedienen en individuele maaischema’s opstellen.

Met het intelligente maaisysteem past deze ROB de maaifrequentie automatisch aan op de groei van het gazon. Kortom, een uitstekende keuze als je een middelgroot gazon hebt en niet al te veel geld wil spenderen.

McCulloch ROB S600 installeren

Voordelen

N

Heel stil (slechts 58db)

N

Bediening via app en smartphone

N

Geschikt voor gazons tot 600m2

N

Geen moeite met kuilen

Nadelen

M

App werkt alleen als je vlakbij staat

M

Moeilijk langs de grasranden

M

Geen regensensor

5. 2000m2 – Robomow RK 2000

 • Gazonoppervlakte: 2000m2
 • Maaibreedte: 21 cm
 • Maximaal geluidsniveau: 60 db
 • Laadstation: Ja
 • Bediening via app: Ja
 • Gewicht: 20,5 kg
Robomow rk2000

Als laatste hebben we de Robomow RK 2000. Wat deze robotmaaier bijzonder maakt als je hem vergelijkt met andere, is dat hij over een randmodus beschikt. Vergelijkbare robotmaaiers hebben vaak moeite om de graskanten goed mee te nemen. Deze RK 2000 neemt deze echter perfect mee middels de excentrische messen die tot aan de wielbasis kunnen maaien.

Hij heeft de grootste maaibreedte van alle robotmaaiers uit deze lijst, namelijk 21 centimeter. Hiermee zorgt die ervoor dat grote tuinen tot ongeveer 2000m2 er te allen tijde perfect bij liggen.

De maaihoogte is via een draaiknop in te stellen van 20 tot 100 millimeter. Vergelijkbare modellen gaan vaak maar tot 60 of 80 millimeter. Tot slot is die uitgerust met botssensoren zodat die gemakkelijk obstakels in het gazon ontwijkt. Ook zitten er regen, val en kantelsensoren op. Je beschermt deze robotgrasmaaier door middel van een anti-diefstalpincode.

robotmaaier groot gazon robomow rk2000

Oneffen terrein? Geen probleem. Deze RK 2000 heeft namelijk een maximale hellingshoek van 45%. Dat is 10% meer dan de meeste modellen. Er zit uiteraard ook een app bij. Je moet echter wel redelijk dicht in de buurt staan om de robotmaaier te bedienen.

Voordelen

N

Geschikt voor de écht grote gazons

N

Redelijk stil

N

Bedienbaar via de app

N

Maait ook de graskanten mee

Nadelen

M

App werkt alleen als je vlakbij staat

M

Aan de dure kant