Wolf Garten Accu Grasmaaier Kopen: hier kun je uit kiezen

27 mei 2023

Overweeg je om een Wolf Garten Accu Grasmaaier te kopen? Uiteraard staat Wolf Garten bekend als een van de meest betrouwbare merken als het op tuingereedschap aankomt. Het is dan ook niet gek dat ze degelijke accu grasmaaiers hebben weten te bouwen. De vraag resteert: “welke past het beste bij mijn gazon?”. En dat is precies de vraag die we in dit artikel gaan beantwoorden.

Bij Grasmaaieradvies hebben we de mogelijkheid om allerlei soorten grasmaaiers te testen, zo ook die van Wolf Garten. Samen met de ervaringen van gebruikers stellen wij vervolgens een lijst op met de Beste Accugrasmaaiers. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende modellen van Wolf Garten.

Wolf Garten Accu Grasmaaier kopen: hier moet jij op letten

Natuurlijk zijn er meerdere factoren die meespelen in jouw keuze welke accu grasmaaier van Wolf Garten het beste bij jouw tuin past. Een van die factoren is bijvoorbeeld de gazonoppervlakte. De verschillende accu grasmaaiers van Wolf Garten zijn geschikt voor tuinen tussen de 200m2 en 600m2. Voor veruit de meeste mensen zit er dus wel een mooi model tussen.

Heb je nou een grotere tuin dan 600m2? Dan loont het de moeite om even te kijken bij de Makita Accumaaiers. Die hebben modellen tot wel 850m2. Heb je een ruw terrein met veel hellingen, hoog gras en bijvoorbeeld kleine takjes en dergelijke. Dan zijn de accumaaiers van Bosch waarschijnlijk een betere keuzen. Die zijn namelijk geschikt voor ruwere terreinen.

Beste Wolf Garten Accu Grasmaaier

Natuurlijk wil jij niets liever dan een mooi strak gazon. Daar kan een goede accu grasmaaier natuurlijk aan bijdragen. De accumaaiers van Wolf Garten zijn bij uitstek geschikt voor de wat simpelere gazons. Laten we kijken naar de beste Wolf Garten accu grasmaaiers van dit moment.

Dit zijn de 3 beste Makita Accu Grasmaaiers van dit moment:

1. 350m2 – Wolf Garten Lycos 40/340 M

Natuurlijk is een groot voordeel van een accumaaier dat je kan genieten van volledige bewegingsvrijheid. Zo ook met deze Lycos 40/340 M. Met een maaibreedte van 34 centimeter kun je deze grasmaaier prima gebruiken voor het onderhoud aan gazons tot ongeveer 350m2.

Uiteraard hebben we even gekeken hoe het zit met het instellen van de maaihoogte. Deze kun je zelf instellen in 6 verschillende standen tussen de 25 en 75 millimeter. Daarnaast is hij met mulchfunctie uitgerust. Dat betekent dus dat je niet per se een opvangbak hoeft te gebruiken. Wanneer je ervoor kiest om je gazon te mulchen, wordt het gemaaide gras teruggeblazen op het gazon. 

accu grasmaaier Wolf Garten Lycos 40-340 M

Dit vormt vervolgens een natuurlijke beschermlaag voor het gazon en tevens als meststof. Zo krijg je dus een prachtig stralend gazon.

Als je het toch liever opvangt dan gebruik je de 35 liter opvangbak. Ben je klaar met maaien? Dan klap je de duwboom van de maaier heel eenvoudig in. Dit zorgt ervoor dat je hem eenvoudig kan opbergen zonder dat die al te veel ruimte in beslag neemt.

Wolf Garten Lycos 40 340 M accumaaier

Wolf Garten Lycos 40/340 M

beoordeling sterren 4 van de 5

2. 425m2 – Wolf Garten Lycos 40/370 M

Als volgende accu grasmaaier van Wolf Garten komen we dan uit op de Lycos 40/370 M. De maaibreedte is enkele centimeter breder. Je maait namelijk in paden van 37 centimeter. Dit maakt dat je hem kunt gebruiken voor het onderhoud aan gazons tot ongeveer 425 vierkante meter.

Alle accu grasmaaiers van Wolf Garten zijn uitgerust met een 40 volt accu. Het bijzondere hieraan is dat ze daardoor ook geschikt zijn voor wat stugger en hoog (of nat) gras.

Daarnaast komen ook alle Wolf Garten Accu grasmaaiers met een super handig en intelligent scherm waarop je kan aflezen hoelang de accu nog meegaat. 

Wolf Garten A 340 E ingeklapt

Zo weet je dus precies hoelang je nog hebt. Ook met deze 40/370 M kun je weer kiezen tussen maaien, mulchen en opvangen. De opvangbak is uiteraard iets groter vergeleken met de 40/340 M, namelijk 40 liter.

De accu is onderdeel van het Wolf Garten Lycos 40 accuplatform. Als je meer tuingereedschap hiervan hebt kun je de accu’s van de accumaaiers dus ook voor andere apparaten gebruiken van hetzelfde platform.

Wolf Garten accu grasmaaier Lycos 40 370 M

Wolf Garten Lycos 40/370 M

beoordeling sterren 4 van de 5

3. 500m2 – Wolf Garten Lycos 40/400 M

Tot slot hebben we de Wolf Garten Lycos 40/400 M. Vergeleken met alle andere accu grasmaaiers van Wolf Garten is deze het meest geschikt voor de grotere tuinen tot 500m2. Dit komt mede door de maaibreedte die opnieuw een aantal centimeter breder is dan de 370 M. Je maait namelijk in paden van 40 centimeter.

Qua prestaties doet die niet veel onder voor de andere accu grasmaaiers van Wolf Garten. Alle accu grasmaaiers zijn redelijk stil. Ze produceren allemaal tussen de 86 en 88 db. Dit vonden wij prima te doen en is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de accumaaiers van Bosch. Als je veel waarde hecht aan een stille maaier, loont het de moeite om te kijken tussen de accu grasmaaiers van Makita. Deze zijn namelijk bijzonder stil.

Wolf Garten Lycos 40 370 M tuin

Gebruikers zijn relatief tevreden over deze grasmaaier (4 van de 5 sterren). Zo schrijven ze bijvoorbeeld:

Deze accu grasmaaier doet wat die moet doen. Hij levert een prima maairesultaat en is handig in gebruik. Het schermpje die aangeeft hoelang je nog hebt is zeer handig.

Kortom, een prima maaier dus die het resultaat levert wat je ervan verwacht.

Wolf Garten Lycos 40 400 M

Wolf Garten Lycos 40/400 M

beoordeling sterren 4 van de 5