Bosch Accu Grasmaaier kopen? Dit zijn de top modellen

25 mei 2023

Bosch Citymower 18-300

Bosch CityMower 18-300

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Bosch AdvancedRotak 650

Bosch AdvancedRotak 36-690

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Bosch AdvancedRotak 36-890

Bosch AdvancedRotak 36-890

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Wil je graag een Bosch Accu Grasmaaier kopen, maar twijfel je tussen de verschillende opties? Dan heb je het goede artikel gevonden. In dit artikel gaan we wat gedetailleerder in op de verschillende modellen en uitvoeringen van de beschikbare Bosch Accu Grasmaaiers.

Aan de hand van onze eigen ervaringen met deze grasmaaiers en de ervaringen en reviews van gebruikers hebben wij dit artikel opgesteld. Aan de hand van deze informatie proberen wij u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw beslissing voor een accu maaier.

Bosch Accu Grasmaaier kopen: dit is waar je op moet letten

Uiteraard zijn er altijd een aantal factoren die meespelen in jouw keuze voor een nieuwe accu maaier. Tijdens onze tests hebben we een aantal dingen gevonden waar we jou graag op willen attenderen voordat je een keuze maakt. Dit zijn:

  • Gazonoppervlakte. Uiteraard is dit een van de grootste factoren. Je hebt accu grasmaaiers voor gazons van 50m2, maar ook voor 1000m2.
  • Accu meegeleverd. We hebben gemerkt dat een accu in sommige gevallen niet standaard werd meegeleverd. Deze moest er apart bij worden besteld. Dat is natuurlijk wel iets om op te letten.
  • Universele accu. Een van de grote voordelen van een Bosch Accu Grasmaaier is dat de meegeleverde accu’s ook te gebruiken voor ander tuingereedschap. Denk aan een boormachine of bladblazer van Bosch.

Natuurlijk zijn er nog wel meer factoren die meespelen, maar dit waren de belangrijkste. Laten we kijken welke Bosch Accu Grasmaaier het beste bij jou past door naar de verschillende modellen te kijken.

De Beste Accu Grasmaaiers van Bosch

Iedereen wil natuurlijk een prachtig gazon waar je van kan genieten. Met de Accu Grasmaaiers van Bosch moet dit zeker lukken. Het is dan ook niet gek dat Bosch 2 plaatsen heeft in onze lijst met Beste Accugrasmaaier Test. Een van de grootste voordelen is natuurlijk de ultieme bewegingsvrijheid tijdens het maaien van je gras.

Iets waar Bosch voorloper in is, is het produceren van écht stille accu grasmaaiers. De meeste modellen zijn uitgerust met “Pro Silence” technologie, waardoor ze soms maar 85db produceren. Dit is een stuk stiller dan bijvoorbeeld andere accu grasmaaiers die soms gemakkelijk tegen de 96db aan zitten.

Hieronder vind je per model de unieke kenmerken en eigenschappen, onze bevindingen en de ervaringen en reviews van gebruikers.

Bosch AdvancedRotak 36-890 accu maaier

1. Bosch CityMower: beste voor klein gazon

Van de CityMower is één model, namelijk de CityMower 18-300. Deze heeft Bosch speciaal ontwikkeld voor de stadstuinen. Ze zijn geschikt om gazons tot ongeveer 300m2 bij te houden.

Het is een krachtige accumaaier met een zeer gebruiksvriendelijk en comfortabele handgreep. Kijk maar eens naar de foto hiernaast. Daarop is te zien dat het handvat erg ergonomisch is ontwikkeld. Langere tijd achter elkaar doormaaien moet dus geen enkel probleem zijn.

Bosch Citymower 18-300 handvat

De maaihoogte stel je centraal in op 3 maaihoogtes tussen de 30 en 60 millimeter. Deze maaier heeft nog 2 bijzondere eigenschappen.

  • Hij draait op een Bosch ‘Power For All’ accu. Je kunt de accu dus ook in ander tuingereedschap gebruiken wat op hetzelfde accu platform draait. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een boormachine of bladblazer.
  • Met de innovatieve graskam kun je ook perfect de graskanten bij houden (iets waar veel elektrische grasmaaiers moeite mee hebben).
Bosch Citymower 18-300 accu

Er zit geen mulchingfunctie op. Dat betekent dat de grassnippers dus niet fijn worden gemalen en over het gazon worden verspreid. Wel zit er standaard een opvangbak van 30 liter bij. Je hoeft dus niet achteraf te gaan harken.

Uiteraard hebben we even gekeken of je de maaihoogte zelf kon instellen. Gelukkig heeft Bosch daar ook over nagedacht.

 Je kunt namelijk de maaihoogte met 3 standen instellen met een schakelaar die zich bij het wiel bevindt.

Tot slot is de duwboom gemakkelijk inklapbaar. Eenvoudig en efficiënt opbergen en vervoeren is dus geen enkel probleem.

Bosch Citymower 18-300

Bosch CityMower 18-300

beoordeling sterren

2. Bosch Accu Grasmaaier Rotak 32 Li

Of we de CityMower of Rotak 32 Li op plek #1 zette was voor ons een discussiepunt waar we een tijdje over hebben getwijfeld. Het grote verschil tussen de CityMower 18-300 en de Rotak 32 Li is het feit dat de CityMower over een 18V accu beschikt en de Rotak over een 36V accu. De accu bepaald in grote mate ook de prijs. Daarom zie je ook dat de Rotak 32 duurder is dan de CityMower. Dit terwijl de CityMower geschikt is voor een groter maaioppervlakte vergeleken met de Rotak. Dat is dan ook de reden dat we er uiteindelijk voor hebben gekozen om de CityMower boven de Rotak te plaatsen in onze rangschikking.

De Rotak 32 Li blijft daarnaast wel gewoon een prima optie. Wat de Rotak ‘speciaal maakt’ vergeleken met de CityMower is het feit dat die over een ‘efficiency energy management’ systeem beschikt. Hierdoor kun je tot wel 15% langer doormaaien met dezelfde accucapaciteit en is die ook sneller opgeladen.

Bosch Rotak 32 Li
Bosch Accu Grasmaaier Rotak 32 Li tuin

De machine is voorzien van een 31 liter opvangbak, zodat je achteraf niet hoeft te gaan harken. Net als de CityMower kun je hem handig inklappen, zodat die niet veel ruimte in de garage in beslag neemt. Je maait in paden van 32 centimeter en kunt de maaihoogte instellen tussen de 20 en 70 millimeter.

Gebruikers beschrijven het als een zeer wendbare en makkelijk te hanteren accu grasmaaier zonder gedoe met kabels. Daarnaast is de opvangbak zeer gemakkelijk af te nemen en terug te plaatsen, wat ook een voordeel is volgens gebruikers.

Bosch Rotak 32 Li

Bosch Rotak 32 Li

beoordeling sterren 4 van de 5

3. Bosch AdvancedRotak 36-690

Heb je een groter gazon dan 300m2? Dan ga je ook richting de wat krachtigere accu grasmaaiers van Bosch toe. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de Bosch AdvancedRotak 36-690. Dit is écht een uitstekende keuze als je een wat groter gazon hebt van ongeveer 500m2.

Wat ons heel erg beviel was het geluid van deze accumaaier, of eigenlijk het gebrek daaraan. Meestal is het geluid van een luidde grasmaaier namelijk niet te genieten en ook niet zo leuk voor je buren. Bij deze grasmaaier was dat echter een heel ander verhaal. Hij maakt namelijk gebruik van de Pro Silence technologie. Daardoor klinkt het geluid tijdens het maaien wat doffer en dus ook aangenamer. Dit vonden wij een groot voordeel.

beste bosch accu grasmaaier Bosch AdvancedRotak 36-690
Bosch AdvancedRotak 36-890 tuin

Je maait in zeer royale banen van maar liefst 42 centimeter. De maaihoogte stel je centraal in aan de hand van 6 instellingen tussen de 25 en 80 millimeter. Hij draait op een 36V accu die je ook voor ander tuingereedschap van Bosch kunt gebruiken. Let wel op dat de 18V accu veel meer voorkomt dan de 36V.

Met deze accu grasmaaier kun je niet mulchen. Wel kun je natuurlijk het gras gewoon opvangen in de 50 liter opvangbak, zodat je achteraf niet hoeft te gaan harken. Al met al een uitstekende keuze dus.

beste bosch accu grasmaaier Bosch AdvancedRotak 36-690

Bosch AdvancedRotak 36-690

beoordeling sterren

4. Accu Grasmaaier Bosch AdvancedRotak 36-890

Uiteraard hebben we ook even gekeken welke Bosch Accu Grasmaaier je moet kopen als je thuis écht over een grote tuin beschikt. Al snel kwamen we uit bij de Bosch AdvancedRotak 36-890. Met deze zeer krachtige maaier kun je grasvelden van 700m2 tot 800m2 gemakkelijk onderhouden. Perfecte keuze dus voor mensen met een groter gazon. Dit komt mede door de royale maaibreedte van 46 centimeter. Dat is 4 centimeter meer vergeleken met de AdvancedRotak 36-690 op plek #3.

Bosch AdvancedRotak 36-890

Ook bij deze accu grasmaaier van Bosch hoef je je niet druk te maken dat je de buren lastigvalt als je gaat grasmaaien. Met de Pro Silence technologie produceert die tot wel 60% minder geluid. Net als de 36-690 stel je ook bij deze maaier de maaihoogte centraal in en kun je kiezen uit 7 standen tussen de 25 en 80 millimeter.

Bosch AdvancedRotak 650 opvangbak

Wat deze maaier nog speciaal maakt, is het feit dat die wel over een mulchingfunctie beschikt. Dat betekent dat je ervoor kunt kiezen om het gras niet op te vangen in de opvangbak, maar te mulchen. Hiermee wordt het gemaaide gras teruggeblazen op het gazon. Dit is goed voor het gras omdat het als natuurlijke meststof dient.

Als je toch liever niet wil mulchen, maak je gebruik van de 50 liter opvangbak. Ook hier wordt er standaard een 36 volt accu meegeleverd inclusief acculader.

Wat deze 36-890 daarnaast nog bijzonder maakt is dat hij geschikt is voor ruwe terreinen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ongelijke ondergronden met wellicht wat gesteente of iets dergelijks. Ook voor kleine takken in bijvoorbeeld weilanden hoef je je geen zogen te maken met deze accumaaier.

Bosch AdvancedRotak 36-890

Bosch AdvancedRotak 36-890

beoordeling sterren

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen beschikt Bosch over uitstekende Accu Grasmaaiers die allemaal het kopen waard zijn. Het hangt af van je eigen wensen en behoeften welk model het beste bij jou past. Naast Bosch zijn er natuurlijk ook andere zeer betrouwbare merken die ook accu grasmaaiers maken. Denk bijvoorbeeld aan de Wolf Garten Accu Grasmaaiers of de Makita Accu Grasmaaiers. Als je er nog niet helemaal uit bent, loont het de moeite om ook bij die artikelen een kijkje te nemen.