Bosch Accu Grasmaaier Kopen: Ultieme Koopgids voor Topprestaties

Wil je graag een Bosch Accu Grasmaaier kopen, maar twijfel je tussen de verschillende opties? Dan heb je het goede artikel gevonden. In dit artikel gaan we wat gedetailleerder in op de verschillende modellen en uitvoeringen van de beschikbare Bosch Accu Grasmaaiers.

Aan de hand van onze eigen ervaringen met deze grasmaaiers en de ervaringen en reviews van gebruikers hebben wij dit artikel opgesteld. Aan de hand van deze informatie proberen wij u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw beslissing voor een accu maaier.

Bosch Accu Grasmaaier kopen: dit is waar je op moet letten

Uiteraard zijn er altijd een aantal factoren die meespelen in jouw keuze voor een nieuwe accu maaier. Tijdens onze tests hebben we een aantal dingen gevonden waar we jou graag op willen attenderen voordat je een keuze maakt. Dit zijn:

 • Gazonoppervlakte. Uiteraard is dit een van de grootste factoren. Je hebt accu grasmaaiers voor gazons van 50m2, maar ook voor 1000m2.
 • Accu meegeleverd. We hebben gemerkt dat een accu in sommige gevallen niet standaard werd meegeleverd. Deze moest er apart bij worden besteld. Dat is natuurlijk wel iets om op te letten.
 • Universele accu. Een van de grote voordelen van een Bosch Accu Grasmaaier is dat de meegeleverde accu’s ook te gebruiken voor ander tuingereedschap. Denk aan een boormachine of bladblazer van Bosch.
 • Voltage. Hoe hoger het voltage, des te langer de accu mee gaat en meer kracht deze heeft. Nadeel is dat deze vaak ook wat duurder zijn. De meest voorkomende voltages in Accu Grasmaaiers is 18V en 36V
 • Accu/batterij capaciteit: De accu/batterij capaciteit in mAh (milliampère-uur) geeft aan hoeveel elektrische lading de accu kan opslaan. Hoe hoger de capaciteit, des te langer de batterij gebruikt kan worden.

Natuurlijk zijn er nog wel meer factoren die meespelen, maar dit waren de belangrijkste. Laten we kijken welke Bosch Accu Grasmaaier het beste bij jou past door naar de verschillende modellen te kijken.

De Beste Accu Grasmaaiers van Bosch

Iedereen wil natuurlijk een prachtig gazon waar je van kan genieten. Met de Accu Grasmaaiers van Bosch moet dit zeker lukken. Het is dan ook niet gek dat Bosch 2 plaatsen heeft in onze lijst met Beste Accugrasmaaier Test. Een van de grootste voordelen is natuurlijk de ultieme bewegingsvrijheid tijdens het maaien van je gras.

Bosch AdvancedRotak 36-890 accu maaier

Iets waar Bosch voorloper in is, is het produceren van écht stille accu grasmaaiers. De meeste modellen zijn uitgerust met “Pro Silence” technologie, waardoor ze soms maar 85db produceren. Dit is een stuk stiller dan bijvoorbeeld andere accu grasmaaiers die soms gemakkelijk tegen de 96db aan zitten.

Hieronder vind je per model de unieke kenmerken en eigenschappen, onze bevindingen en de ervaringen en reviews van gebruikers.

Dit zijn de 3 beste Bosch Accu Grasmaaiers van dit moment:

1. Bosch CityMower 18-300: beste voor klein gazon

Van de CityMower is één model, namelijk de CityMower 18-300 en op sommige plekken wordt deze verkocht als de 18V-32 of 18V-32-300. Deze heeft Bosch speciaal ontwikkeld voor de stadstuinen. Ze zijn geschikt om gazons tot ongeveer 300m2 bij te houden.

De Bosch CityMower 18-300 is geïntroduceerd in 2020, maar In 2023 is er een nieuwe versie van de CityMower 18-300 uitgebracht met een aantal verbeteringen:

 • Langere looptijd: De nieuwe versie heeft een 4,0 Ah accu in plaats van de 2,5 Ah accu van de oude versie.
 • Verstelbare maaihoogte: De nieuwe versie heeft een centrale maaihoogteverstelling met 3 standen, terwijl de oude versie 2 vaste maaihoogtes had.
 • Graskam: De nieuwe versie heeft een graskam voor het maaien langs randen en muren.

Let dus goed op. De oude versie wordt nog steeds verkocht. Wij laten je zien waar je de nieuwe versie kunt kopen.

Bosch Citymower 18-300 handvat

Het is een krachtige accumaaier met een zeer gebruiksvriendelijk en comfortabele ergoflex handgreep. Kijk maar eens naar de foto hiernaast. Daarop is te zien dat het handvat erg ergonomisch is ontwikkeld. Langere tijd achter elkaar doormaaien moet dus geen enkel probleem zijn.

De maaihoogte stel je centraal in op 3 maaihoogtes tussen de 30 en 60 millimeter.

Deze maaier heeft nog 2 bijzondere eigenschappen.

 • Hij draait op een Bosch ‘Power For All’ accu. Je kunt de accu dus ook in ander tuingereedschap gebruiken wat op hetzelfde accu platform draait. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een boormachine of bladblazer.
 • Met de innovatieve graskam kun je ook perfect de graskanten bij houden (iets waar veel elektrische grasmaaiers moeite mee hebben).

Er zit geen mulchingfunctie op. Dat betekent dat de grassnippers dus niet fijn worden gemalen en over het gazon worden verspreid. Wel zit er standaard een opvangbak van 30 liter bij. Je hoeft dus niet achteraf te gaan harken.

Tot slot is de duwboom gemakkelijk inklapbaar. Eenvoudig en efficiënt opbergen en vervoeren is dus geen enkel probleem.

Bosch Citymower 18-300 accu
Bosch CityMower 18V-32
 • Gazonoppervlakte: 300m2
 • Maaibreedte: 32cm
 • Opvangbak: 31 liter
 • Mulchingfunctie: Nee

2. Bosch UniversalRotak 36-550

Op de tweede plek hebben we gekozen voor de UniversalRotak 36-550. Met zijn 40cm maaibreedte is deze accu maaier geschikt voor gazonnen tussen de 500- en 800m2. Is je tuin dus niet geschikt voor de CityMower 18-300, dan is dit de perfecte grote broer.

De Bosch UniversalRotak 36-550 is een echte gamechanger op het gebied van gazononderhoud, ontworpen om tuinieren niet alleen effectiever maar ook aangenamer te maken. Met zijn geavanceerde ProSilence-technologie tilt deze grasmaaier het comfort tijdens het maaien naar een nieuw niveau door het geluid met maar liefst 30% te verminderen. Deze aanzienlijke geluidsreductie zorgt ervoor dat jouw tuinwerkzaamheden minder storend zijn voor zowel jou als jouw omgeving, waardoor het maaien een meer serene ervaring wordt.

Bosch UniversalRotak 36-550

De Bosch UniversalRotak staat bekend om zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak. De maaier is uitgerust met een eenvoudig instelbare hoogtefunctie, waarmee je met één druk op de knop kunt kiezen uit zes maaihoogtes variërend van 25 mm tot 70 mm. Dit maakt het apparaat uitermate geschikt voor een breed scala aan grastypes en lengtes, en zorgt elke keer weer voor een perfect maairesultaat.

Een uniek kenmerk van deze grasmaaier is het innovatieve LeafCollect-mes. Dit mes is niet alleen ontworpen voor een efficiënte en nette grasafwerking, maar ook voor het oprapen en versnipperen van bladeren. Dit betekent dat je naast het maaien van je gazon ook eenvoudig je tuin vrij kunt houden van bladafval, waardoor je tuin er het hele jaar door verzorgd uitziet.

Bosch UniversalRotak 36-550 opvouwbaar

Een uniek kenmerk van deze grasmaaier is het innovatieve LeafCollect-mes. Dit mes is niet alleen ontworpen voor een efficiënte en nette grasafwerking, maar ook voor het oprapen en versnipperen van bladeren. Dit betekent dat je naast het maaien van je gazon ook eenvoudig je tuin vrij kunt houden van bladafval, waardoor je tuin er het hele jaar door verzorgd uitziet.

Comfort tijdens het gebruik is een ander sterk punt van de UniversalRotak 36-550, dankzij de ergonomisch ontworpen ErgoFlex grepen. Deze grepen bieden niet alleen een comfortabele grip maar bevorderen ook een gezonde werkhouding. Dit minimaliseert de belasting op je armen en rug tijdens het maaien, waardoor je langere tijd comfortabel kunt werken zonder vermoeidheid.

Samenvattend combineert de Bosch UniversalRotak 36-550 indrukwekkende maairesultaten met een uitzonderlijke gebruikerservaring. Van de stilte en eenvoud van de ProSilence-functie tot de veelzijdigheid van het LeafCollect-mes en het comfort van de ErgoFlex grepen, deze grasmaaier is ontworpen om zowel de efficiëntie als het plezier van tuinieren te maximaliseren.

Het enige nadeel dat gebruikers aangeven is dat de accu wat snel leeg is. Na ongeveer 200m2 wordt het tijd om te laden. We raden ook eigenlijk altijd aan om een tweede accu aan te schaffen. Deze kan dan laden terwijl de andere gebruikt wordt tijdens het maaien. Daarnaast zit op deze geen Mulch functie, die zijn grote broer (AdvancedRotak 36-690), die hierna komt, weer wel heeft.

Bosch UniversalRotak 36-550
 • Gazonoppervlakte: 500-800m2
 • Maaibreedte: 40cm
 • Opvangbak: 40 liter
 • Mulchingfunctie: Nee

3. Bosch AdvancedRotak 36-690

Heb je een groter gazon dan 300m2? Dan ga je ook richting de wat krachtigere accu grasmaaiers van Bosch toe. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de Bosch AdvancedRotak 36-690. Dit is écht een uitstekende keuze als je een wat groter gazon hebt van ongeveer 500m2.

Wat ons heel erg beviel was het geluid van deze accumaaier, of eigenlijk het gebrek daaraan. Meestal is het geluid van een luidde grasmaaier namelijk niet te genieten en ook niet zo leuk voor je buren. Bij deze grasmaaier was dat echter een heel ander verhaal. Hij maakt namelijk gebruik van de Pro Silence technologie. Daardoor klinkt het geluid tijdens het maaien wat doffer en dus ook aangenamer. Dit vonden wij een groot voordeel.

Je maait in zeer royale banen van maar liefst 42 centimeter. De maaihoogte stel je centraal in aan de hand van 7 instellingen tussen de 25 en 80 millimeter. Hij draait op een 36V accu die je ook voor ander tuingereedschap van Bosch kunt gebruiken. Let wel op dat de 18V accu veel meer voorkomt dan de 36V.

Bosch UniversalRotak 36-550 dame in tuin aan het werk

Het verschil met de AdvancedRotak 36-550 is dat je met de AdvancedRotak 36-690 wel kunt mulchen. Daarnaast zit er een opvangbak van wel 50 liter bij, zodat je achteraf niet hoeft te gaan harken. Al met al een uitstekende keuze dus.

Deze accu grasmaaier doet wat die moet doen. Hij levert een prima maairesultaat en is handig in gebruik. Het schermpje die aangeeft hoelang je nog hebt is zeer handig. Alleen jammer dat de accu na 200m2 maaien leeg is en opgeladen dient te worden

Review van gebruikers

Kortom, een prima maaier dus die het resultaat levert wat je ervan verwacht.

Om je keuze te vereenvoudigen, hebben we een overzichtelijke vergelijkingstabel samengesteld die de topmodellen van de Bosch accu grasmaaiers naast elkaar zet. In deze tabel vind je snel de belangrijkste specificaties, functies, en prijsklassen, zodat je in één oogopslag kunt beoordelen welk model het beste aansluit bij jouw tuinbehoeften. Scroll naar beneden voor een helder en beknopt overzicht dat jouw beslissingsproces zal versnellen en vereenvoudigen.

OptieCityMower 18V-32UniversalRotak 36-550AdvancedRotak 36-690
Gazonoppervlakte300m2500m2690m2
Maaibreedte32cm40cm42cm
Maaihoogte instelling367
Maaihoogte30-60 mm25-70 mm25-80 mm
Mulching functieNeeNeeJa
Opvangbak31 Liter40 Liter50 Liter
Gewicht (netto) (kg)9,4 kg18 kg17,50 kg
Geluidsniveau89dB88dB89 dB
Accu1x 18 V1x 36 V1x 36 V
Capaciteit mAh4000 mAh4000 mAh4000 mAh
Voltage18 V36 V36 V
Beste prijs! Beste prijs! Beste prijs!

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen beschikt Bosch over uitstekende Accu Grasmaaiers die allemaal het kopen waard zijn. Een Bosch Accu Grasmaaier Kopen is met deze informatie een stuk makkelijker geworden. Het hangt af van je eigen wensen en behoeften welk model het beste bij jou past. Naast Bosch zijn er natuurlijk ook andere zeer betrouwbare merken die ook accu grasmaaiers maken. Denk bijvoorbeeld aan de Wolf Garten Accu Grasmaaiers of de Makita Accu Grasmaaiers. Als je er nog niet helemaal uit bent, loont het de moeite om ook bij die artikelen een kijkje te nemen.

Wil je toch nog meer merken exploreren? Bekijk dan hier onze lijst met een overzicht van de beste accu Grasmaaiers.

 • Gazonoppervlakte: 300m2
 • Maaibreedte: 32cm
 • Opvangbak: 31 liter
 • Mulchingfunctie: Nee
 • Gazonoppervlakte: 500-800m2
 • Maaibreedte: 40cm
 • Opvangbak: 40 liter
 • Mulchingfunctie: Nee