Bosch Elektrische Grasmaaier: Hier kun je uit kiezen

Bosch AdvancedRotak 750 Bosch Elektrische Grasmaaier

Zoek je van Bosch Elektrische Grasmaaier? Uiteraard zijn er nogal een aantal modellen om uit te kiezen. Om jou een handje te helpen hebben we in dit artikel de verschillende modellen van Bosch op een rijtje gezet. We bespreken per uitvoering en model wat de unieke kenmerken en eigenschappen zijn.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Bosch Elektrische Grasmaaier?

Voordat we de modellen gaan bespreken is het wel belangrijk dat je begrijpt waar je op moet letten. Er zit namelijk veel verschil tussen de verschillende modellen. In grote lijnen zijn dit de overwegingen die je moet maken:

  • Maaioppervlakte. Hoe groot is jouw gazon? Elektromaaiers van Bosch zijn geschikt voor tuinen tussen de 50m2 en 700m2.
  • MulchfunctieWat is mulchen? Niet alle grasmaaiers zijn met deze functie uitgerust. Als je hier gebruik van maakt worden de fijne grassnippers tijdens het maaien teruggeblazen op het gazon. Dit dient vervolgens als natuurlijke meststof voor het gazon.
  • Stroomvoorziening. Uiteraard heb je wel een stroompunt in de tuin nodig. Ook moet je er rekening mee houden dat je altijd met een verlengsnoer moet werken. Sommige mensen vinden dit behoorlijk vervelend en kiezen daarom soms voor een accu maaier.

Hoe hebben wij getest?

Vaak weet je van tevoren niet hoe goed en degelijk een product is. Dat weet je pas op het moment dat je het een paar uur gebruikt hebt. Wij hebben al tientallen grasmaaiers getest uit naam van Grasmaaieradvies. Aan de hand van onze eigen bevindingen en de ervaringen van gebruikers vertellen we je graag meer over de verschillende modellen van Bosch.

Wat zijn de beste Elektrische Grasmaaiers van Bosch?

Iedereen wil een prachtig gazon om trots op te zijn. Daar heb je wel een goede grasmaaier voor nodig. Met de innovatieve elektrische grasmaaiers van Bosch heb jij in een mum van tijd weer een perfect gazon. Geniet van onvoorstelbaar maaivermogen en een schone elektromotor.

Bosch heeft naar onze mening zulke goede grasmaaiers, dat 2 ervan zelfs in onze lijst staan met beste Elektrische Grasmaaiers.

Bosch elektrische grasmaaier

1. Bosch ARM

Bosch heeft meerdere reeksen van elektrische grasmaaiers. De eerste serie is uitgebracht onder het Bosch ARM label. Zo heb je de Bosch ARM 32, 33 en 34.

Dit zijn compacte grasmaaiers die geschikt zijn voor de wat kleinere tuinen. De ARM 32 is geschikt voor kleine (stads)tuinen tot 200m2. De ARM 34 heeft een iets royalere maaibreedte, waardoor je hiermee ook gazons tot 300m2 kunt onderhouden.

Wat deze grasmaaiers nog bijzonder maakt, is dat ze buiten de wielen maaien. Hierdoor nemen ze dus ook de graskanten perfect mee. Dit is iets wat je niet vaak ziet bij Elektrische Grasmaaiers uit deze prijsklasse.

Daarnaast wegen ze ook bijna niks. De ARM 32 weegt slechts 6,8 kg. Je kunt hem dus zeer gemakkelijk voortbewegen en manoeuvreren rondom objecten in de tuin. Ook zit er een handige opvangbak bij, zodat je achteraf geen gras hoeft te harken. De ARM 32 beschikt over een 31 liter opvangzak. Die van de ARM 34 is iets groter, namelijk 40 liter. Deze heb je ook wel nodig, want er zit geen mulching functie op.

bosch arm 34 elektrische grasmaaier

Al met al zijn het zeer degelijke maaiers die geschikt zijn voor de wat kleinere gazons.

2. Bosch Rotak

In deze serie zitten twee modellen, namelijk de Rotak 32 en de Rotak 32 LI. De LI-uitvoering betreft een accu maaier. Qua prestaties en specificaties verschilt deze Rotak 32 echter nauwelijks van de ARM-modellen.

Het enige verschil is dat deze Rotak 32 uitvoering iets minder luidruchtig zijn. Hij produceert namelijk maximaal 93 db, vergeleken met de 96 db van de ARM uitvoering.

3. Bosch UniversalRotak

In de UniversalRotak-uitvoering zitten opnieuw 2 modellen, namelijk de UniversalRotak 450 en de 550. Deze veelzijdige grasmaaier levert uitstekende maairesultaten met een eenvoudige en comfortabele ervaring.

De 450 uitvoering is geschikt voor gazons tot ongeveer 400m2. De 550 heeft een iets grotere maaibreedte (36 centimeter vergeleken met 34 centimeter bij de 450). Hierdoor kun je hem inzetten voor het onderhoud aan tuinen tot 500m2.

De ARM-modellen kon je in 3 verschillende maaihoogtes instellen. Deze UniversalRotaks komen echter met 6 standen tussen de 25 en 70 millimeter.

Bosch UniversalRotak 450 elektromaaier

Wat deze modellen daarnaast nog bijzonder maakt, is dat ze beiden zijn uitgerust met mulchingfunctie. Dit betekent dus dat je de meegeleverde 40 liter opvangbak niet per se hoeft te gebruiken. Met mulchen krijg je een gezonder gazon.

Gebruikers geven aan het een mooie machine te vinden die simpelweg doet wat die moet doen. 

Ze vinden het ook fijn dat door middel van mulching het gras wordt vermaald en je dus geen tuinafval hoeft af te voeren of op te harken.

4. Bosch AdvancedRotak

Tot slot hebben we de AdvancedRotak uitvoeringen. Als je een wat grotere tuin hebt die je graag elektrisch wil onderhouden, dan zijn dit de modellen waar je tussen moet kijken. Bosch heeft 2 elektrische grasmaaiers van deze uitvoering, namelijk de AdvancedRotak 690 en 750.

De 690 uitvoering heeft een maaibreedte van 40 centimeter. De 750 komt standaard met 44 centimeter maaibreedte. Doordat de 750-uitvoering een iets grotere maaibreedte heeft vergeleken met de 650, kun je hem ook inzetten voor wat grotere gazons.

Bosch geeft aan dat je de 690 kunt gebruiken bij tuinen tot ongeveer 600m2. De 750 kun je gebruiken voor de écht grote tuinen tot ongeveer 800m2.

Wat deze modellen daarnaast nog bijzonder maakt, is dat ze beiden zijn uitgerust met mulchingfunctie. Dit betekent dus dat je de meegeleverde 40 liter opvangbak niet per se hoeft te gebruiken. Met mulchen krijg je een gezonder gazon.

Gebruikers geven aan het een mooie machine te vinden die simpelweg doet wat die moet doen. 

Bosch AdvancedRotak 650 opvangbak

Wel moet er bij gezegd worden dat er geen mulchingfunctie op zit. Je bent dus genoodzaakt om de 50 liter opvangbak te gebruiken.

Gebruikers zijn zeer te spreken. Zo geven ze aan dat ook bij hoog gras deze maaier er vlot doorheen ging. Al met al beschrijven gebruikers het als:

Een geluidsarme, lichte en praktische maaier die gemakkelijk schoon te maken is met handige en comfortabele handvaten.

Hier konden wij ons volledig in vinden!

Andere merken dan Bosch Elektrische Grasmaaier?

Zoek je nog naar goede alternatieven merken voor Elektrische grasmaaiers? Neem dan eens een kijkje bij de elektrische grasmaaiers van Gardena. Ook hebben we nog even gekeken naar de Makita Elektrische grasmaaiers. Tot slot kunnen we natuurlijk de elektromaaiers van Wolf Garten niet vergeten.