Bosch Handgrasmaaier: Dit zijn de beste modellen

16 mei 2023

Wil je graag een Bosch Handgrasmaaier aanschaffen? Handgrasmaaiers stijgen enorm in populariteit. Elk jaar komen er weer nieuwe (en betere) modellen bij. Bosch draagt daar zeker aan mee.

Naast dat Bosch natuurlijk een zeer bekend merk is in tuingereedschap, maken ze ook uitstekende handgrasmaaiers. De vraag resteert: “Welke past het beste bij mijn gazon?” Geen zorgen. Wij hebben dit door middel van grondig onderzoek en gebruikerservaringen voor u uitgezocht.

Waarom een Bosch Handmaaier?

Hoe werkt een handgrasmaaier eigenlijk? Een handgrasmaaier werkt door een messenwals waarbij het gras wordt opgetild en afgeknipt. Dit zorgt voor een perfect maairesultaat.

Vaak weet je van tevoren niet hoe goed en degelijk een product is. Dat weet je pas op het moment dat je het een paar uur gebruikt hebt. Aan de hand van onze eigen bevindingen en de ervaringen van gebruikers willen we graag wat meer vertellen over de verschillende handmaaiers van Bosch.

Hieronder vind je een aantal kenmerken waarop we getoetst hebben in onze Bosch Handgrasmaaier review.

Maairesultaat

Uiteraard hebben we de maaiprestaties als eerste getest. Gebruikers ervaarden dit als bijzonder goed. De handmaaiers van Bosch doen wat ze beloven. Handgrasmaaiers staan er sowieso om bekend dat ze extreem goede maairesultaten hebben, doordat de meeste ‘contactloos’ maaien. Hiermee tillen ze het grassprietje op en snijden ze het af. Dit zorgt voor het beste maairesultaat ten opzichte van de andere verschillende maaier soorten.

bosch ahm 30 handmaaier

Gebruikersgemak

Ook zijn mensen zeer te spreken over de gebruiksvriendelijkheid. Hij heeft redelijk grote wielen, waardoor je hem eenvoudig kunt manoeuvreren en in verschillende richtingen kunt duwen.

Ook wegen de handgrasmaaier van Bosch vrijwel niks, waardoor ze zeer makkelijk voort te bewegen zijn. Daarnaast geven gebruikers ook aan dat het een bevrijding is om zonder verlengkabels en dergelijke te werken.

Geluid tijdens maaien

Vaak als mensen denken aan een handgrasmaaier, denken ze aan een oud verroest model dat alleen maar ratelt. Maar niks is minder waar! Ook handmaaiers zijn meegegaan met de tijd. Gebruikers geven aan dat de handmaaiers van Bosch ‘vrijwel geruisloos’ maaien.

Je kunt dus ook prima op een zondagmorgen of een keer in de avond het gazon bijwerken (mocht je daar zin in hebben natuurlijk 😉).

Milieuvriendelijk

Een van de grote voordelen van een handmaaier ten opzichte van traditionele maaiers, is het feit dat ze zo milieuvriendelijk zijn. Ze hebben 0 uitstoot, aangezien er geen benzine wordt gebruikt. Het is echt een eenmalige investering die zichzelf terugverdiend.

Instelbare maaihoogte

Natuurlijk hebben we ook even gekeken hoe het zit met het instellen van de maaihoogte. Gelukkig heeft Bosch hier ook aan gedacht. De maaihoogte van de maaier is namelijk eenvoudig in te stellen aan de hand van een tienvoudige, traploze instelling tussen de 12 en 40 millimeter.

bosch handgrasmaaier

Wat wij daarnaast zelf nog fijn vonden, is dat het vastzit met een ‘klikvergrendeling’. Hij kan dus niet zomaar verspringen naar een andere maaihoogte.

Gebruikerservaringen

Gebruikers zeggen zelfs:

 Prima ding voor snel even maaien met een perfect resultaat, beter resultaat dan met een elektrische maaier!”.

Wat zijn de beste Bosch Handmaaiers?

Bosch heeft 2 goede handgrasmaaiers op de markt gebracht. Deze zijn ons eigenlijk zo goed bevallen dat ze allebei in onze lijst staan van onze handgrasmaaier vergelijking.

Hieronder zullen we kort per model aangeven wat onze bevindingen waren.

1. Bosch AHM 30

Beste Bosch Handgrasmaaier

Specificaties:

  • Gazonoppervlakte: 50m2
  • Maaibreedte: 30cm
  • Gewicht: 5,6kg
Bosch AHM 30
bosch ahm 30 handgrasmaaier

Als je een klein budget tot je beschikking hebt en een zeer kleine (stads)tuin, dan is de Bosch AHM 30 een perfecte keuze voor jouw gazon. Overigens, in onze ervaring kun je hem ook prima voor een wat grotere tuin gebruiken, zolang die maar niet groter is dan 100m2. Dan kun je toch echt beter een ander model aanschaffen.

Hij heeft een kleine maaibreedte van 30 centimeter en de maaihoogte kun je zelf instellen tussen de 12 en 40 millimeter.

Gebruikers ervaren het als een solide maaier, die snel, simpel en comfortabel resultaat levert. Gelukkig kun je ook gewoon de duwboom inklappen. Dit maakt dat je hem eenvoudig kunt opbergen en eventueel vervoeren.

Al met al leverde deze maaier een strak maairesultaat en zijn gebruikers (en wij ook) zeer tevreden over dit model.

2. Bosch AHM 38

Specificaties:

  • Gazonoppervlakte: 130m2
  • Maaibreedte: 38cm
  • Gewicht: 7,3kg
bosch ahm 38 handmaaier
bosch ahm 38 tuin

Vind je het altijd zo’n vervelend klusje om na het grasmaaien nog te moeten harken om de grassnippers te verzamelen en af te voeren? Als dat het geval is, zou je eens kunnen kijken naar deze Bosch AHM 38. Deze komt namelijk standaard met een 25 Liter opvangbak.

Daarnaast kun je aan de specificaties zien dat die eigenlijk in elk opzicht net een stukje beter is. Door de maaibreedte van 38 centimeter in plaats van 30 centimeter, is die geschikt voor tuinen tot ongeveer 130m2.

Gebruikers vinden het een ideale machine om gewoon een klein stukje gras te maken. Je zit namelijk niet met al dat gedoe van een verlengsnoer die altijd in de weg ligt.

Het enige puntje die gebruikers hebben is dat die soms wat moeite kan hebben met gras dat te hoog is. Opzich is dat ook niet gek, want een handgrasmaaier is er nou niet bepaald op gemaakt om extreem hoog gras te gaan maaien.

Al met al wordt ook deze handmaaier beoordeeld als een gemakkelijke en degelijke maaier die doet wat die moet doen.

Andere merken dan Bosch?

Zoek je naar nog wat goede alternatieven voor handgrasmaaiers? We hebben ook de handgrasmaaiers van Gardena met elkaar vergeleken. Als je er nog niet helemaal uit bent, loont het de moeite om ook daar eens tussen te kijken.

Neem ook eens een kijkje bij onze ‘Handgrasmaaiers met opvangbak’. Wellicht dat daar iets tussen zit wat je aanspreekt.