Gardena Elektrische Grasmaaier: Dit zijn de 4 beste modellen

Gardena Powermax 32 voorkant

Ben je aan het twijfelen om een Gardena Elektrische Grasmaaier aan te schaffen? Dan heb je het perfecte artikel gevonden. Wij hebben namelijk alle verschillende modellen van Gardena mogen testen.

Aan de hand van onze bevindingen en de ervaringen en reviews van gebruikers, hebben wij in dit artikel de 4 beste elektrische grasmaaiers op een rijtje kunnen zetten.

Gardena Elektrische Grasmaaier: dit is waar je op moet letten

Uiteraard zijn er een aantal dingen waar we rekening mee hebben gehouden tijdens het testen van de maaiers. Dit zijn ook bepaalde factoren die mee zullen wegen in jouw besluit voor een elektrische grasmaaier. Let dus op de volgende zaken:

 • Gazonoppervlakte. Hoe groot is jouw tuin? De maaiers van Gardena zijn geschikt voor tuinen tussen de 200m2 en 550m2. Keuze genoeg dus.
 • Met of zonder mulching functionaliteit. Door te mulchen worden de fijne grassnippers teruggeblazen op het gazon, in plaats van dat ze opgevangen worden. Dit zorgt voor een gezond gazon, omdat het dient als voedingsstof voor de grond.
 • Stroompunt in de tuin. Uiteraard hoeven we je niet te vertellen dat je over stroomvoorziening moet beschikken. Toch kunnen mensen dit als vervelend ervaren. Als dat het geval is, kun je beter voor een elektrische grasmaaier met accu.

De beste elektrische grasmaaiers van Gardena

Iedereen wil natuurlijk een prachtig gazon die er altijd groener bij ligt dan bij de buren. Met een grasmaaier van Gardena moet dat zeker lukken! De Elektrische Grasmaaiers van Gardena zijn stuk voor stuk krachtig én ergonomisch. Ze zorgen voor optimale maairesultaten dankzij een uitstekende motor en dubbelgehard mes.

Gardena Elektrische Grasmaaier

Elke elektrische grasmaaier komt met speciale kammen aan de zijkant die het gras als het ware in de maaier trekken. Op die manier zijn ze ook geschikt voor de graskanten.

Hieronder vind je per model onze bevindingen, de ervaringen van gebruikers en de unieke kenmerken en eigenschappen.

1. Gardena PowerMax 32

Specificaties:

 • Gazonoppervlakte: 200m2
 • Maaibreedte: 32cm
 • Volume opvangzak: 30 L
 • Mulching: Nee

Deze eerste Gardena Powermax 32 is een uitstekende grasmaaier voor de kleinere (stads)tuinen tot 200m2. Hij beschikt over een maaibreedte van 32 centimeter.

Je kunt de maaihoogte van je gazon zelf bepalen aangezien je 5 maaihoogte-instellingen hebt tussen de 20 en 60 millimeter. Dit is zeer royaal als je het bijvoorbeeld vergelijk met Bosch elektrische grasmaaiers uit hetzelfde prijsklassement. Die hebben maar 3 maaihoogte instellingen.

Veel kracht zal het je niet kosten om deze maaier kleine, compact maaier voort te bewegen. Hij weegt namelijk maar 8,3 kg. Er zit geen mulchingfunctie op. Dus je zal gebruik moeten maken van de 30 liter opvangbak.

Gebruikers geven aan het een prima maaier te vinden met een eenvoudige bediening. Hij doet wat die moet doen, en dat voor een mooie prijs.

2. Gardena PowerMax 34

Specificaties:

 • Gazonoppervlakte: 300m2
 • Maaibreedte: 34cm
 • Volume opvangzak: 40 L
 • Mulching: Nee

Deze PowerMax 34 lijkt veel op de PowerMax 32. Vergeleken met de 32-uitvoering heeft die een iets royalere maaibreedte, namelijk 34 centimeter. Dit zorgt ervoor dat je hem kunt gebruiken voor het onderhouden van tuinen tot ongeveer 300m2.

Het grote verschil ten opzichte van de 32, zit hem in het handvat. Dit is namelijk ergonomisch handvat, waarmee je de maaier nóg makkelijker kan voortbewegen.

De maaihoogte kun je opnieuw eenvoudig instellen aan de hand van 5 verschillende standen tussen de 20 en 60 millimeter. Deze PowerMax is een eenvoudige, maar zeer effectieve maaier waarmee je jouw gazon perfect onderhoud.

Gebruikers vinden het een goed, kwalitatief product en een echte aanrader voor de kleinere gazons.

3. Gardena PowerMax 37

Specificaties:

 • Gazonoppervlakte: 425m2
 • Maaibreedte: 37cm
 • Volume opvangzak: 45 L
 • Mulching: Ja

De Gardena PowerMax 37 is een aanzienlijke stap omhoog als je deze vergelijkt met de 34 en 32. Er zijn namelijk een aantal kenmerken die de 37 uniek maakt ten opzichte van de 34.

Allereerst is deze PowerMax 37 als eerste elektrische grasmaaier uit deze lijst geschikt gemaakt om het gazon te mulchen. Dit houdt dus in dat de grassnippers teruggeblazen worden op het gazon. Dit dient vervolgens als natuurlijke meststof. Je hoeft dus achteraf ook het gazon niet te gaan harken of iets dergelijk. Ook bespaart het je wat tijd, aangezien je het tuinafval achteraf niet meer hoeft af te voeren.

elektrische grasmaaier gardena

Daarnaast heeft die een ruimere maaibreedte van 37 centimeter. Hiermee is die geschikt voor de gazons tot ongeveer 425 vierkante meter.

Alle elektrische grasmaaiers van Gardena beschikken trouwens over een inklapbare duwboom. Hierdoor kun je ze eenvoudig inklappen en opbergen zonder dat ze al te veel ruimte in beslag nemen.

Hij maakt wel iets meer geluid (96 db ten opzichte van 93db). Dit verschil is echter bijna niet te merken.

4. Gardena PowerMax 42

Specificaties:

 • Gazonoppervlakte: 550m2
 • Maaibreedte: 42cm
 • Volume opvangzak: 45 L
 • Mulching: Ja

Tot slot hebben we de Gardena PowerMax 42. Dit is het krachtigste model van Gardena. Door de royale maaibreedte van 42 centimeter is die geschikt voor gazons tot ongeveer 550 vierkante meter.

De duwboom van zowel de PowerMax 37 en de 42 is in hoogte af te stellen. Je kunt hem dus op een voor jouw ideale werkhoogte instellen. Dit is natuurlijk prettig voor je rug als je een wat langere tijd achter elkaar gaat maaien.

gardena grasmaaier duwboom

Uiteraard zit ook hier een mulchingfunctie op waar je gebruik van kan maken. Uiteraard staat het je vrij om ook gewoon van de 45 liter opvangbak gebruik te maken. Uiteraard kun je bij deze maaier ook de maaihoogte zelf instellen in 5 standen tussen de 20 en 60 millimeter.

Alternatieven voor de Gardena Elektrische Grasmaaiers

Ben je er toch nog niet helemaal uit? We benoemden al kort even de maaiers van Bosch. Daarnaast hebben we ook de Makita Elektrische grasmaaiers op een rijtje gezet. Tot slot zou je ook nog even kunnen kijken of er een Elektrische Grasmaaier van Wolf Garten is die je bevalt.