Grastrimmer Informatie, Tips & Advies

Zit je te twijfelen om een grastrimmer aan te schaffen? Wellicht heb je nog een aantal vragen waar je mee zit voordat je een definitieve keuze wil gaan maken. In dit artikel gaan we wat dieper in op de meest gestelde vragen omtrent grastrimmers en proberen we hier zo goed mogelijk antwoord op te geven. Je kunt hieronder de inhoudsopgave openklappen om alle vragen overzichtelijk te zien.

Wat is het verschil tussen een bosmaaier en een grastrimmer?

Het verschil tussen een grastrimmer en bosmaaier is dat een grastrimmer vaak wordt gebruikt voor het bijwerken van gazonranden. Bosmaaiers zijn krachtiger en worden naast het bijwerken van grasranden ook gebruikt voor het maaien van hoog gras en onkruid. Bosmaaiers zijn hierdoor vaak ook duurder.

Praktische Tip: Bekijk ons onderzoek naar de Beste Kantenmaaier en de resultaten van onze bosmaaier test.

Grastrimmer met mes of draad?

Grastrimmers met draad gebruik je voor het bijwerken van grasranden maar kun je niet gebruiken voor hoog gras en wildgroei. Grastrimmers met mes kun je daarentegen weer niet gebruiken voor het bijwerken van grasranden, maar wel voor het maaien van hoog gras en wildgroei.

grastrimmer mes of draad

Wat kost een grastrimmer?

Afhankelijk van het model, merk en een aantal andere factoren kost een grastrimmer vaak rond de €100,-. Voor dit geld heb je een zeer degelijke trimmer die je jarenlang kunt gebruiken. Het is een van de meest handige stukken gereedschap die je naast je grasmaaier in de schuur kunt hebben.

Wat is de beste grastrimmer?

De beste grastrimmer is de Black & Decker ST182320-QW. Hiermee heb je een zeer solide en goede grastrimmer waar je de grasranden van je gazon binnen een mum van tijd weer helemaal strak hebt. Een goede tweede optie zou de Bosch ART 27 zijn. Ook dat is een goede trimmer op prijs/kwaliteit gebied.

accu grastrimmer black decker ST182320-QW

Wat doe je met een grastrimmer?

Een grastrimmer gebruik je voor de afwerking van je gazon. Een normale grasmaaier kan nooit de gazonranden goed mee maaien. Met een grastrimmer kan dit wel, dankzij de draaibare kop. Daarnaast wordt die gebruikt voor moeilijk bereikbare plekken, zoals onder een trampoline of tuinset.

Hoe werkt een grastrimmer?

Een grastrimmer werkt met een extreem snel roterende nylondraad. Deze draait zo snel rond dat het zeer gemakkelijk door gras heen snijdt. De draad zit in de kop van de grastrimmer op een spoel. Dit draad is vaak meters lang, maar je gebruikt telkens maar enkele centimeters.

grastrimmer gazonranden

Wat is een goede kantjesmaaier?

Een goede kantjesmaaier is de Black & Decker ST182320-QW. Dit is een krachtige grastrimmer van een welkbekend merk die ook nog eens zeer scherp geprijsd is. Aangezien die een accu aandrijving heeft heb je geen last van verlengsnoeren en dergelijke. Daarnaast is die licht van gewicht.

Wat is het beste trimdraad?

Het beste trimdraad is het draad dat bij de grastrimmer hoort. Als je een Gardena grastrimmer hebt, dan is het beste trimdraad het draad van Gardena. Dit omdat elk draad toch iets verschilt van diameter en hoe het gemaakt is. Daarom raden we altijd aan het originele draad te gebruiken.

Hoeveel watt grastrimmer heb ik nodig?

Voor een kleiner gazon waarbij je de grastrimmer uitsluitend gebruikt voor het bijwerken van de gazonranden heb je aan 250-400 watt meer dan genoeg. Is jouw tuin wat groter en wil je de trimmer ook gebruiken voor het gelijkmatig strak trimmen? Dan heb je meer baat bij modellen van 600 watt.

Conclusie

Zijn er nog vragen waar je geen antwoord op hebt gekregen? Aarzel dan niet en neem zeker contact met ons op. Wij zullen de vraag dan aan dit artikel toevoegen. Zo helpen we elkaar een stapje verder in ons gazononderhoud. Lees ook even dit artikel als je een grastrimmer gaat kopen: “Waar op letten bij aankoop grastrimmer”.