accu grasmaaier Makita DLM460PT2

Makita Accu Grasmaaier kopen? Ontdek onze Top 4

26 mei 2023

Makita DLM382PT2

Makita DLM382PT2

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Makita accumaaier DLM432PT2

Makita DLM432PT2

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Makita Accu Grasmaaier DLM460PT2

Makita DLM460PT2

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Sta je op het punt om een Makita Accu Grasmaaier te kopen? Uiteraard zijn er natuurlijk verschillende opties mogelijk, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende modellen van Makita en de bijbehorende unieke kenmerken en eigenschappen.

Wij hebben een luxepositie dat we de verschillende grasmaaiers hebben mogen testen en hier een advies over mogen schrijven. Daarnaast kijken wij ook altijd naar de ervaringen van andere gebruikers om tot een conclusie te komen. In dit artikel zetten we de Beste Makita Accu Grasmaaiers voor je op een rijtje.

Kijk ook eens bij onze volledige Accu Grasmaaier Vergelijking voor de beste accumaaiers van alle merken op dit moment.

Makita Accu Grasmaaier kopen: deze factoren spelen mee

Vanzelfsprekend zijn er meerdere factoren die meespelen in jouw keuze voor een nieuwe Makita Accu Grasmaaier. Aan de hand van onze eigen reviews en de gebruikers van de ervaringen hebben we onderstaand de belangrijkste factoren opgesteld die van invloed kunnen zijn op uw keuze:

  • Maaioppervlakte. Uiteraard hangt de keuze voor een accu grasmaaier grotendeels af hoe groot jouw gazon. Er zijn accumaaiers die geschikt zijn voor tuinen van 50m2 tot 1000m2 (en zelfs groter).
  • Accu inbegrepen. We hebben gemerkt dat bij niet elk model standaard een accu zit. Deze moet je er dan los bij kopen of toevallig al in huis hebben van ander Makita tuingereedschap. Dit is iets waar je op moet letten bij de aanschaf van een Makita Accu Grasmaaier.
  • Maximaal geluidsniveau. Vind je het ook zo vervelend dat grasmaaiers altijd zoveel herrie maken? Gelukkig is een Makita een voorloper in het produceren van redelijk stille grasmaaiers. Toch is het goed om hierop te letten bij de aankoop.

Beste Makita Accu Grasmaaier

Iedereen wil niets liever dan een perfect groen en strak gazon. Met een accu grasmaaier van Makita moet dat helemaal goed komen. Ze zijn stuk voor stuk zeer degelijke machines die zoals gezegd niet veel geluid produceren. Sommige zijn zelfs stiller dan bijvoorbeeld Accu Grasmaaiers van Bosch.

accu grasmaaier Makita DLM460PT2

Hieronder vind je per model de unieke kenmerken en eigenschappen. Daarnaast delen wij onze bevindingen en de ervaringen van gebruikers.

Waarschuwing: Accu Grasmaaiers van Makita zijn vaak erg gewild. Ze zijn vrij vaak uitverkocht (zeker in het hoogseizoen).

Dit zijn de 4 beste Makita Accu Grasmaaiers van dit moment:

1. 450m2 – Makita DLM382PT2

Als eerste model hebben we de Makita DLM382PT2. Tijdens onze test is deze qua prijs/kwaliteit als beste uit de test gekomen. Het is een zeer degelijke accu grasmaaier waarmee je een gazon tot ongeveer 450m2 kunt onderhouden. Daarnaast is het een lichte en geluidsarme accumaaier. Hij produceert namelijk maar maximaal 81db. Dat is echt heel stil als je dit vergelijkt met vergelijkbare modellen van andere merken.

Je maait in paden van 38 centimeter en krijgt 2 meegeleverde accu’s bij dit model. Ook hebben we even de mulch functie getest die erop zit. Hiermee wordt de grassnippers over het gazon verspreid tijdens het maaien. Dit biedt een natuurlijke beschermlaag voor het gazon. Je hoeft dus niet per se de opvangbak te gebruiken. 

Makita DLM432PT2 accumaaier

Wat daarnaast nog wel handig is aan de opvangbak, is dat die een ‘vol-indicator’ heeft. Op die manier weet je dus precies wanneer je het tuinafval moet gaan afvoeren.

Makita DLM382PT2 maaidek

Wat deze Makita nog bijzonder maakt ten opzichte van vergelijkbare modellen van andere merken, is het feit dat je de maaihoogte centraal kan instellen in 13 standen tussen de 20 en 75 millimeter. Vaak zie je dat je maar maximaal 6 instellingen krijgt. Je bepaalt dus heel nauwkeurig hoe hoog je het gras wil maaien.

Makita accumaaier DLM432PT2

Makita DLM382PT2

beoordeling sterren

2. 575m2 – Makita DLM432PT2

Als we dan één stapje hoger gaan komen we bij deze DLM432PT2-uitvoering uit. Eigenlijk is deze Makita Accumaaier in elk opzicht nét een stukje beter dan het vorige model. Zo maai je in royale paden van maar liefst 43 centimeter. Dat is 5 centimeter meer dan het vorige model. Dat maakt ook dat je deze accumaaier kunt gebruiken voor het onderhoud aan tuinen tot ongeveer 575m2.

Ook de opvangbak is iets groter (wat ook logisch is voor een groter gazon). Je krijgt 10 liter meer vergeleken met het vorige model, namelijk 50 liter. Ook hier zit weer een handige vul-indicator op, zodat je precies weet wanneer het tijd wordt om het tuinafval af te voeren.

Makita DLM432PT2 accu grasmaaier opvangbak
Accu Grasmaaier accuslot

De accu’s zijn verwisselbaar met ander Makita (tuin)gereedschap van hetzelfde accu platform. Je krijgt twee 18V accu’s. Die kun je dus ook gebruiken in je boormachine of bladblazer van Makita.

De duwboom van de maaier is inklapbaar, zodat je hem gemakkelijk en efficiënt kunt opbergen. 

Ook maait hij keurig buiten de wielen, zodat je ook de graskanten gelijk meeneemt zonder dat je daar een grastrimmer voor nodig hebt.

Gebruikers omschrijven de maaier als volgt:

Heerlijke grasmaaier die zeer weinig geluid maakt. Hij ziet er zeer goed en degelijk uit. Uitstekende prijs/kwaliteit. Uitstekende maaiprestaties.

Kortom, een zeer betrouwbare optie als je thuis een wat groter gazon hebt.

Makita accumaaier DLM432PT2

Makita DLM432PT2

beoordeling sterren

3. 650m2 – Makita DLM460PT2

Als we nog een stapje hoger gaan dan komen we bij deze DLM460PT2. Er zitten een aantal verschillen in deze 460 ten opzichte van de 432 op plek #2. Allereerst geniet je van een royale maaibreedte van 46 centimeter. Dit is 3 centimeter meer vergeleken met de vorige accumaaier. Dit maakt dat je deze DLM460PT2 kunt gebruiken voor het onderhoud aan gazons tot ongeveer 650 – 700m2.

Wat daarnaast een groot verschil is, is het feit dat die een stuk zwaarder is. Hij weegt namelijk 27,6kg ten opzichte van 16,8kg. Wellicht vraag je waar dat verschil hem dan inzit. Nou, de DLM460PT2 heeft een stalen maaidek. Dit is dus echt een zeer robuust apparaat die geschikt is voor de wat zwaardere klussen. Echter, als je hem bijvoorbeeld een trap naar beneden moet tillen in de tuin kan dit nou juist een nadeel zijn.

Accu grasmaaier Makita DLM460PT2 maaidek
accu grasmaaier maaihoogte

Daarnaast krijg je in plaats van 13 maaihoogte-instellingen er slechts 5 tussen de 20 en 75 millimeter. Dit vonden wij echter meer dan genoeg. 13 instellingen was meer een soort extra luxe. Uiteraard is de opvangbak iets groter, namelijk 60 liter. Uiteraard kun je ook bij deze maaier de duwboom weer inklappen, zodat je hem eenvoudig kunt opbergen.

Makita Accu Grasmaaier DLM460PT2

Makita DLM460PT2

beoordeling sterren

4. 825m2 – Makita DLM532PT4

Tot slot hebben we deze absolute krachtpatser, de Makita DLM532PT4. Deze Makita Accu Grasmaaier is uitgerust met een maaibreedte van maar liefst 53 centimeter. Dat zijn 7 hele centimeters meer dan het vorige model. Hierdoor kun je hem gebruiken voor echt grote tuinen tot ongeveer 825m2.

Daarnaast is hij zelfs iets stiller dan de andere modellen uit deze lijst. Hij produceert namelijk maar maximaal 78db ten opzichte van 80/81db. Hier zul je niet heel veel van merken, maar toch is het fijn dat je ook grote gazons kan maaien zonder een langere tijd achter elkaar een hoop herrie te maken.

accumaaier Makita DLM532PT4
zelfrijdende accu grasmaaier

Bij de opvangbak zit opnieuw 10 liter in volume toegevoegd. Hij is namelijk 70 liter. Je kunt echter natuurlijk ook gewoon de mulchfunctie gebruiken.

Wat deze maaier bijzonder maakt is het feit dat die zelfrijdend is. Dat wil zeggen dat je maar heel weinig kracht hoeft te zetten om de maaier vooruit te duwen. Hij zal vanzelf op de motor met 5km/u gaan maaien. Dit is natuurlijk hartstikke fijn als je een wat grotere tuin hebt.

Let op: Afhankelijk van het model zit hier soms niet standaard aan accu bij. Deze zou je apart erbij moeten bestellen.

Makita DLM532PT4

Makita DLM532PT4 (met accu)

beoordeling sterren
Makita DLM532PT4

Makita DLM532PT4 (zonder accu)

beoordeling sterren

Conclusie

Hopelijk heb je aan de hand van dit artikel wat meer informatie kunnen vinden over de verschillende opties van de Makita Accu Grasmaaiers. Ben je er nog niet helemaal uit? Kijk dan ook eens bij de Accu Grasmaaiers van Wolf Garten.