benzine grasmaaier Powerplus POWXQG7555

PowerPlus Benzine Grasmaaier Kopen? Hier kun je uit kiezen!

31 mei 2023

benzine grasmaaier powerplus

PowerPlus POWXG60245

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Powerplus POWXQG7555 motormaaier

PowerPlus POWXQG7555

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

beste benzine grasmaaier klein gazon

PowerPlus POWEG63773

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Sta je op het punt om een PowerPlus Benzine Grasmaaier te kopen? Uiteraard heb je hierin meerdere keuzemogelijkheden. De kunst is om de juiste benzine maaier te kiezen voor jouw gazon. Dat is precies waar dit artikel over gaat. We hebben 4 uitstekende benzine grasmaaiers van PowerPlus voor je op een rijtje gezet. Daarnaast gaan we wat dieper in op de unieke kenmerken en eigenschappen van de verschillende modellen, zodat jij een goede keuze kan maken!

PowerPlus Benzine Grasmaaier kopen: dit is waar je op moet letten

Voordat je een goede keuze kan maken, moet je wel weten welke factoren van invloed zijn op jouw keuzeproces. Aan de hand van onze eigen inzichten bij het testen van deze grasmaaiers en de ervaringen van gebruikers, zijn we tot onderstaande factoren gekomen:

 • Gazonoppervlakte. Benzine grasmaaiers worden pas interessant bij een gazonoppervlakte van minimaal 500m2. Als je een kleiner gazon hebt, kun je beter voor een elektromaaier of accumaaier.
 • Zelfrijdende grasmaaier. Gelukkig beschikken vrijwel alle benzine grasmaaiers over deze functie. Dit houdt in dat je zelf nog maar heel weinig moeite hoeft te doen om de grasmaaier vooruit de duwen. Hij rijdt namelijk vanzelf langzaam vooruit.
 • Maaibreedte. De maaibreedte is een van de belangrijkste factoren. Heb je een gazon van 250 tot 1000m2, ga dan voor een maaibreedte tot 45 centimeter. Voor een groter gazon raden we 55 centimeter of groter aan.
 • Welke brandstof? Niet elke benzine maaier is geschikt voor Euro 95 E10. Je moet dan normale Euro 95 of 98 gebruiken. Persoonlijk raden wij altijd Aspen4 aan. Dit is een speciale brandstof die is ontwikkeld voor kleine motoren (zoals grasmaaiers). Daarnaast is die één jaar lang houdbaar ten opzichte van enkele weken bij normale brandstof.

Lees meer: Waarop letten bij koop benzine grasmaaier?

Beste PowerPlus Benzine Grasmaaier

Nu je precies weet waar je op moet letten, gaan we nu eens kijken naar de beste powerplus benzinemaaier modellen. Na onze tests hebben we uiteindelijk gekozen voor 4 modellen. Deze modellen zijn geschikt voor gazonoppervlaktes van 500m2 tot 1500m2. Voor vrijwel iedereen zit er dus een mooi model tussen.

Dit zijn de Beste Benzine Grasmaaiers van PowerPlus:

1. 550m2 – Powerplus POWEG63773

 • Gazonoppervlakte: 550m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 41cm
 • Zelfrijdend: Ja
 • Gewicht: 28kg
PowerPlus Benzine Grasmaaier

Heb je thuis een ‘klein’ gazon van 550m2? Dan is deze PowerPlus POWEG63773 een uitstekende keuze. Met deze grasmaaier maai je in royale paden van 41 centimeter breed.

Zoals je kan zien in de specificaties, weegt deze benzine grasmaaier 28 kilo. Gelukkig kun je hem ook eenvoudig langere tijd achter elkaar gebruiken. Hij is namelijk volledig zelfrijdend. Dit houdt in dat je vrijwel geen moeite hoeft te doen om de maaier voort te duwen. Ook is die uitgerust met kogelgelagerde wielen. Dit komt de levensduur van de wielen en het gebruiksgemak zeer ten goede.

Met deze PowerPlus benzine grasmaaier kun je kiezen uit 3 opties. Je kunt het gras namelijk opvangen in een 45 liter opvangbak, achterwaarts laten uitwerpen of mulchen. Door middel van mulchen wordt het gemaaide gras versnipperd en automatisch weer over het gazon teruggeblazen. Dit dient vervolgens als meststof.

Powerplus POWEG63773 tuin

Natuurlijk hebben we ook even gekeken of je de maaihoogte zelf kan instellen. Bij deze PowerPlus krijg je 7 maaihoogte-instellingen tussen de 25 en 75 millimeter. De duwboom kun je inklappen, zodat die weinig ruimte in beslag neemt bij het opbergen.

grasmaaier benzine Powerplus POWEG63773

Powerplus POWEG63773

beoordeling sterren

2. 800m2 – Powerplus POWXG60240

 • Gazonoppervlakte: 800m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 46cm
 • Zelfrijdend: Ja
 • Gewicht: 36,5kg
Powerplus benzine grasmaaier POWXG60240

Als je thuis een wat groter gazon hebt, dan raden we altijd aan om een wat krachtigere benzine grasmaaier te kopen met een aanzienlijke maaibreedte. Deze POWXG60240 is daarin een mooie middenmaat. Hij heeft namelijk een maaibreedte van 46 centimeter, waarmee die geschikt is voor tuinen tot ongeveer 800m2.

Als je deze maaier vergelijkt met de Powerplus van plek #1, dan is die eigenlijk in elk opzicht nét een stukje beter. Zo heeft die iets meer vermogen, een groter benzinereservoir en een ruimere maaibreedte. Ook is het maaidek van staal in plaats van aluminium. In veel opzichten is deze dus net wat luxer en beter.

Powerplus POWXG60240 motormaaier

Uiteraard is ook deze motormaaier van Powerplus zelfrijdend en kun je de maaihoogte zelf instellen in 7 standen.

Powerplus benzine grasmaaier POWXG60240

Powerplus POWXG60240

beoordeling sterren

3. 1050m2 – Powerplus POWXG60245 Benzine Grasmaaier

 • Gazonoppervlakte: 1050m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 51cm
 • Zelfrijdend: Ja
 • Gewicht: 35,5kg
Powerplus POWXG60245

Als we weer één stapje omhoog gaan komen we uit bij deze Powerplus POWXG60245. Vergeleken met het eerste model, is de maaibreedte maar liefst 10 centimeter ruimer (51 centimeter). Hierdoor is die te gebruiken voor het onderhouden van gazons tot 1050m2.

Wat wij prettig vonden aan deze benzinemaaier, is dat die op een goede manier kracht wist te combineren met bewegingsvrijheid. Het is namelijk een redelijk krachtige motormaaier, die toch relatief compact is. Hierdoor kon je hem vrij gemakkelijk manoeuvreren in de tuin en rondom objecten.

grasmaaier benzine Powerplus POWXG60245
Powerplus POWXG60245 mulch

Net als het eerste en tweede model kun je opnieuw de maaihoogte volledig zelf instellen aan de hand van 7 maaihoogte-instellingen. Dat is er eentje meer. Ook deze PowerPlus benzine grasmaaier is weer volledig zelfrijdend.

Wij vonden dit een uitstekend model, en gebruikers zijn het daarin met ons eens:

Ik heb na bijna 20 jaar een nieuwe grasmaaier gekocht. Uiteindelijk heb ik voor deze PowerPlus POWXG60245 gekozen. Eigenlijk kan ik maar een ding zeggen: dit had ik veel eerder moeten doen. Hij ziet er goed uit, geeft een perfect maairesultaat en biedt een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Daarnaast is het maaidek van staal. De PowerPlus benzine grasmaaier op plek #1 heeft een aluminium maaidek. Dat maakt deze motormaaier dus ook nog iets robuuster. Het handvat was heel gemakkelijk in hoogte in te stellen. Je kunt hem dus op een voor jouw ideale werkhoogte zetten.

Belangrijk: Deze PowerPlus benzine grasmaaier is niet geschikt voor de E10 brandstof. Gebruik dus normale benzine of Aspen4.

Powerplus POWXG60245

Powerplus POWXG60245

beoordeling sterren

4. 1300m2 – Powerplus POWXQG7555

 • Gazonoppervlakte: 1300m2
 • Mulchingfunctie: Ja
 • Maaibreedte: 56cm
 • Zelfrijdend: Ja (4 standen)
 • Gewicht: 36,6kg
 • Vermogen in PK: 3,6 pk
Powerplus POWXQG7555 benzine grasmaaier

Zo, dan komen we uit bij eigenlijk het krachtigste model van de Powerplus benzine grasmaaiers. Deze krachtpatser heeft een maaibreedte van 56 centimeter. Hiermee onderhoud je gazons tot ruim 1300m2.

Daar waar de eerste 3 modellen uit deze lijst redelijk op elkaar leken qua prestaties, is deze POWXQG7555 wel een échte krachtpatser die in veel opzichten aanzienlijk beter is. Allereerst is die uitgerust met een 163cc Briggs & Stratton motor. Alle andere modellen hebben een motor van Powerplus zelf. Die zijn zeker niet slecht hoor, maar de motoren van Briggs & Stratton staan wel écht bekend als een van de beste en meest betrouwbare. Uiteraard is ook dit model een zelfrijdende grasmaaier.

benzine grasmaaier Powerplus POWXQG7555
Powerplus POWXQG7555 zijkant

Echter, je kunt de snelheid helemaal zelf instellen aan de hand van 4 standen. Dat maakt deze benzine grasmaaier van Powerplus wel écht geschikt voor de grote tuinen, omdat het zeer weinig moeite kost om je gazon goed te onderhouden.

Uiteraard kun je er weer voor kiezen om te mulchen om het gazon te voorzien van natuurlijke bemesting. Eventueel kun je ook de 70 liter opvangbak gebruiken.

Hij produceert wel iets meer geluid dan de overige modellen, namelijk 98db ten opzichte van 95 à 96 db. Dit verschil vonden wij echter verwaarloosbaar en merkte je vrijwel niks van.

Ook gebruikers waren te spreken over deze machine. Zo werd bijvoorbeeld gezegd:

Het is een krachtige machine die er bijzonder goed uitziet. Ondanks de maaibreedte van maar liefst 56 centimeter, was die toch nog heel goed handelbaar en kon je hem vrij gemakkelijk manoeuvreren om objecten.

Powerplus POWXQG7555 benzine grasmaaier

Powerplus POWXQG7555

beoordeling sterren