Powerplus POWEG63773X Benzine Grasmaaier Review & Test

Powerplus POWEG63773X

De Powerplus POWEG63773X Benzine Grasmaaier is samen met de POWEG63732 een populaire optie voor de wat kleinere gazons. Alhoewel, wat heet klein. Ze zijn namelijk prima te gebruiken bij tuinen van ongeveer 600m2. Wij hebben de maaier mogen testen en tezamen met de ervaringen van gebruikers vertellen we je er in dit artikel iets meer over.

Neem ook eens een kijkje bij onze Top 10 Beste Benzine Grasmaaiers.

Powerplus POWEG63773X: beste benzinegrasmaaier voor middelgroot gazon

Deze Powerplus POWEG63773X is naar onze mening dé perfecte grasmaaier voor mensen die een gazon hebben van ongeveer 600m2. Naast het feit dat het een krachtige grasmaaier betreft, is het ook nog eens een zeer prijsvriendelijke optie. De maaibreedte is precies wat je van een doorsnee benzine grasmaaier gewend bent. Je maait namelijk in banen van 42 centimeter. Dat is ook niet gek, want deze motormaaier is speciaal gemaakt voor de ‘middelgrote’ tuin. Het is gewoon een zeer fijne, hanteerbare maaier.

Aangezien de maaier 28 kilo weegt, is het natuurlijk geen pretje als je deze helemaal zelf over je gazon heen moet duwen. Gelukkig was Powerplus het daar met ons over eens. Hij is dan ook volledig zelfrijdend. Dit houdt in dat je zelf nog maar heel weinig moeite hoeft te doen om de grasmaaier te duwen. Daarnaast zitten er ook kogelgelagerde wielen onder. Je hoeft dus alleen nog maar een beetje te sturen. Dat bespaart weer wat energie en tijd om andere dingen in de tuin te doen 😉.

Powerplus POWEG63773X closeup
Powerplus POWEG63773X in actie

Qua functionaliteit en prestaties doet die niet onder voor andere benzine grasmaaiers. Ook bij deze Powerplus POWEG63773X kun je namelijk ervoor kiezen om het gras achterwaarts uit te werpen, op te vangen of te mulchen. Dat mulchen is wel handig trouwens. Daarmee gebruik je dus geen opvangbak, maar wordt het gemaaide gras terug over het gazon geblazen tijdens het maaien. Hiermee creëer je een natuurlijke beschermlaag voor het gazon én het dient ook nog eens als natuurlijke meststof.

Wil je slechts een klein stukje van het gras maaien? Dan kun je kiezen uit een van de 7 maaihoogte-instellingen tussen de 20 en 70 millimeter. Dit doe je eenvoudig met een hendel bij het wiel.

Klaar met maaien? Klap de duwboom in en berg hem op in de garage. Zo neemt die niet veel ruimte in beslag.

Uiteraard hebben we gekeken of de gebruikers het met onze ervaringen eens waren. Over het algemeen was dat gelukkig wel zo. Een van de gebruikers schreef bijvoorbeeld:

Het is echt een zeer fijne grasmaaier voor een schappelijke prijs. Zonder moeite kun je eigenlijk vrijwel direct beginnen met maaien. Het maairesultaat is perfect en de maaier zelf is van uitstekende kwaliteit.

Voor- en nadelen van de Powerplus POWEG63773X

Elke grasmaaier heeft natuurlijk zo zijn voor- en nadelen. En daar is natuurlijk niks mis mee. Onderstaand hebben wij onze eigen voor- en nadelen opgenomen samen met die van andere gebruikers.

Voordelen

Handige mulching functie voor natuurlijke bemesting van het gazon
Zelftrekkende grasmaaier. Rijdt dus zonder duwkracht vooruit
Maaihoogte kun je zelf instellen a.d.h.v. 7 instellingen
Verstelbare maaihoogte voor verschillende gazonvoorkeuren
Scherpe prijs
Er zit een redelijk grote opvangbak bij (45 liter)

Nadelen

Hij is wat luidruchtig. Hier hebben echter alle motormaaiers last van.
Er zit geen elektrische start op.
De beugel voor de opvangbak moet je goed schoonmaken, anders blijft de bak niet goed zitten.

Fysieke eigenschappen van de PowerPlus POWEG63773X

Deze benzine grasmaaier heeft een afmeting van 72,5 x 53 x 42,5 (L x B x H). Hij weegt 28 kilo. Daarmee is die redelijk vergelijkbaar met soortgelijke modellen van andere merken. Het maaidek is van aluminium. Dat is eigenlijk een tussenstap tussen een kunststof maaidek en stalen maaidek. Het is dus wat duurzamer dan kunststof en minder duurzaam dan staal. De standaard carry-in garantie bedraagt 3 jaar.

Aandrijving

De benzinemotor in de Powerplus POWEG63773X heeft een benzinereservoir van 1 liter. Dat lijkt wellicht op het eerste ook niet zoveel, maar dat is prima voor gazons tot 600m2. Daarnaast heeft die een cilinderinhoud van 145cm3. Wat daarnaast nog opvallend is, is dat deze motormaaier geschikt is voor E10 benzine. E10 kan namelijk niet in alle grasmaaiers gebruikt worden. Daarnaast heeft de motor een vermogen van 2600Watt. Dit staat gelijk aan 3,5 Pk.

Powerplus POWEG63773X Benzine Grasmaaier

Powerplus POW63773 review conclusie

Over het algemeen is dit een meer dan prima grasmaaier voor tuinen tot 600m2. Als je een iets ruimer budget hebt, raden we de POWXG60245 aan. Deze is in veel opzichten nét een klein stukje beter. Het is echter zeker geen noodzaak. De Powerplus POWEG63773X is voor de meeste tuinen gewoon een hele solide optie waar je jarenlang gebruik van kan maken. Kijk ook eens bij een overzicht van de andere Powerplus Benzine Grasmaaiers.