Powerplus POWXG60245 Benzine Grasmaaier Review & Test

08 juni 2023

Ben je aan het overwegen om deze Powerplus POWXG60245 te kopen? Wij hebben het geluk gehad dat we deze grasmaaier hebben mogen testen. Samen met de ervaringen van gebruikers hebben wij een review geschreven over deze grasmaaier. In dit artikel vind je onze bevindingen.

P.S. Neem ook een kijkje bij ons artikel “Best Geteste Benzine Grasmaaiers”. Deze Powerplus POWXG60245 is daar toevallig ook in terug te vinden 😉.

Powerplus POWXG60245 omschrijving

Heb je thuis een wat groter gazon? Dan kun je gebruik maken van deze krachtige motormaaier. Hij heeft maait namelijk in zeer royale paden van maar liefst 51 centimeter breed. Hiermee is die geschikt voor het onderhoud aan gazons tot 1050m2.

Uiteraard zit je er niet op te wachten om een robuuste maaier die 35,5 kilo weegt 1000m2 op eigen kracht te duwen. Gelukkig vond Powerplus dat ook. De benzinemaaier is dus volledig zelfrijdend. Simpel gezegd houdt dat in dat je vrijwel geen kracht hoeft te zetten om de maaier te duwen. Hij rijdt vanzelf langzaam over het gazon, je hoeft alleen maar een beetje bij te sturen. Dat vonden wij natuurlijk wel erg prettig tijdens onze test.

Powerplus benzine grasmaaier POWXG60240

Powerplus POWXG60245

beoordeling sterren

POWXG60245 Maai eigenschappen

Naast een 51 centimeter maaibreedte kun je ook de maaihoogte volledig zelf instellen tussen de 25 en 75 millimeter. Hiervoor kun je kiezen uit een van de 7 standen. Wat ons daarnaast nog wel goed beviel, was het feit dat het maaidek van staal is. Het kleinere broertje van deze maaier (de Powerplus POW63773) heeft een aluminium maaidek. Ook niks mis mee natuurlijk. Maar een stalen maaidek is toch net wat robuuster en duurzamer.

Powerplus POWXG60240 motormaaier
Powerplus POWXG60245 review

Je kunt de opvangbak gebruiken van 65 liter OF je gebruikt de handige mulching functie. Hierbij worden de gemaaide grassnippers tijdens het maaien terug over het gazon verspreid. Dit dient vervolgens als natuurlijke bemesting voor het gazon. Dat bespaart je weer tijd met het afvoeren van tuinafval, maar resulteert ook in een gezond gazon. Daarmee hou jij meer tijd over voor andere tuinklusjes 😉.

Voor- en nadelen van de Powerplus POWXG60245

Elke (benzine)grasmaaier heeft zo zijn voor en nadelen. Zo ook deze maaier van Powerplus. Hieronder hebben we enkele van deze voor en nadelen op een rijtje gezet. Dit zijn onze eigen bevindingen tezamen met die van andere gebruikers.

Voordelen

N

Mooie, krachtige machine

N

Zelfrijdende functie

N

7-voudige maaihoogte instelling

N

Ondanks 51cm maaibreedte toch perfect handelbaar

Nadelen

M

Geen elektrische start

M

Maakt wel wat lawaai (dat doen echter alle benzine maaiers)

M

De snelheid is niet regelbaar

Fysieke eigenschappen

Deze maaier is 88 bij 55 bij 50 (L x B x H). Zoals eerder al kort vermeldt, weegt hij 35,5 kilo. Het maaidek is van staal. Dit maakt hem een stuk duurzamer dan maaiers met bijvoorbeeld een kunststoffen maaidek.

Aandrijving

De motormaaier maakt gebruik van een motor met een benzinereservoir van 1,2 liter. Dat is prima voor tuinen tot 1000m2. Wel even opletten: de maaier is namelijk niet geschikt voor E10 benzine. Je zult dus normale Euro 95 of 98 moeten gebruiken. 

grasmaaier benzine Powerplus POWXG60245

Als alternatief zou je Aspen4 kunnen gebruiken. Dit is een speciale brandstof gemaakt voor kleine motoren (het blijft één jaar lang goed in de maaier vergeleken met enkele weken bij normale benzine).

De motor heeft een vermogen van 3460 Watt en een cilinderinhoud van 173 cm3. Dit komt neer op 5,1 Pk.

Powerplus benzine grasmaaier POWXG60240

Powerplus POWXG60245

beoordeling sterren

Powerplus POWXG60245 review conclusie

Al met al vonden wij het echt een prima benzine grasmaaier. Ondanks de royale maaibreedte is die makkelijk hanteerbaar in de tuin en kun je er lekker mee maaien dankzij de zelfrijdende functie. Het enige nadeel was dat die iets luidruchtiger was vergeleken met andere benzine grasmaaiers die we getest hadden. Hij produceert namelijk maximaal 99 db. Dat is toch nét wat meer dan vergelijkbare modellen. Echter, dat moet je zeker niet tegenhouden. Zo heeft namelijk elke grasmaaier wel weer iets.

Gebruikers waren het over het algemeen met onze bevindingen eens. Zo schreef iemand bijvoorbeeld:

Ik heb na 35 jaar eindelijk eens een keer een andere grasmaaier gekocht. Uiteindelijk heb ik mijn oog laten vallen op de Powerplus POWXG60245. Ik kan meer één ding zeggen: dit had ik eerder moeten doen. Hij ziet er fraai uit, geeft een uitstekend maairesultaat en is zijn geld volledig waard. Mijn gazon ligt er in een mum van tijd weer strak bij.

Kijk ook eens bij de andere Benzinemaaiers van Powerplus.

Powerplus benzine grasmaaier POWXG60240

Powerplus POWXG60245

beoordeling sterren