Robomow robotmaaier kopen? Dit zijn alle modellen

14 mei 2023

Robomow RK1000 beste keus

Robomow RK1000

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Dit is naar onze mening de beste Robomow robotmaaier. Hij is geschikt voor gazons tot ongeveer 1000m2. 

robomow rt300 beste klein gazon

Robomow RT300

Beoordeling: 4,5/5beoordeling sterren

Heb je een wat kleiner gazon? Kies dan de Robomow RT300. Deze gebruik je voor (stads)tuinen tot ongeveer 300m2.

robomow rs625 beste groot gazon

Robomow RS625 Pro

Beoordeling: 4/5beoordeling sterren 4 van de 5

Heb je écht een gigantisch gazon? Dan kies je voor deze RS625. Een echte krachtpatser, geschikt voor gazons tot 5000m2.

Ben je aan het overwegen om een Robomow robotmaaier te kopen? Er zijn flink wat modellen en uitvoeringen. Ook komen ze in een normale uitvoering en een ‘Pro’ uitvoering. In dit artikel willen we je graag iets meer vertellen over de verschillen tussen de robotmaaiers van Robomow.

Robomow robotmaaiers

Robomow heeft verschillende modellen. Er zit voor iedereen wel een model bij die bij het gazon past. Wat Robomow sterk maakt ten opzichte van andere merken, is dat ze ook robotmaaiers maken voor écht extreem grote gazons. De beste Gardena robotmaaier, is geschikt voor een gazon tot 2000m2. Dit terwijl de beste Robomow uitvoering geschikt is voor gazons tot 5000m2. Dat is gewoon 2,5x zo groot!

Alle Robomow modellen maken gebruik van mulchen. Dit betekent dat je niet met een onhandige opvangzak hoeft te werken. Elke dag wordt er een klein topje van het gras afgehaald. De fijne snippers vallen terug op het gazon en dienen als natuurlijke meststof. Je krijgt er dus ook een gezonder gazon van!

Robomow robotmaaiers zijn een stuk goedkoper vergeleken met grasrobots van andere merken. De voornaamste reden hiervoor is dat er van andere batterij technologie gebruik wordt gemaakt. Hierdoor moeten ze wel een stuk langer opladen vergeleken met merken als Bosch en Gardena, echter kunnen ze ook langer achter elkaar doormaaien.

Hieronder zullen we de verschillende maaiers van Robomow kort reviewen.

Robomow RX-modellen

Er zitten twee modellen in deze RX serie. Deze zijn geschikt voor de kleine (stads)tuinen. Daarnaast zijn ze eigenlijk heel simpel gebouwd en daarmee ook zeer scherp geprijsd. Bij robotmaaiers van andere merken kun je vaak maaischema’s instellen en zit er een app bij. De RX serie is gericht op simpliciteit. Je krijgt er dus geen app. Je zet hem gewoon in de tuin en hij gaat het gazon onderhouden. Hij heeft om die reden ook een plekje verdient in onze lijst met beste robotmaaiers.

Aangezien die zo simpel is, is het ook een van de goedkoopste robotmaaiers op de markt. Hij komt in twee uitvoeringen, namelijk de RX12U (geschikt voor gazons tot 250m2) en de RX20U (geschikt voor gazons tot 300m2).

Hij komt met een maaibreedte van 18 centimeter en de maaihoogte is in drie standen instelbaar van 15 tot 45 millimeter. Zo kies jij de ideale maaihoogte voor je gras. Hij kan hellingen aan van 8 tot 10 graden.

Robomow RT-modellen

De RT serie is één stapje omhoog vergeleken met de RX-modellen. Vergeleken met de RX-modellen kunnen ze een stuk ruiger terrein aan. Je kunt ze namelijk gebruiken bij hellingen tot ongeveer 30%. De maaihoogte kun je opnieuw zelf instellen, echter heb je hier één extra stand. Je stelt hem in tussen de 15 en 60 millimeter.

Ook deze modellen komt met een maaibreedte van 18 centimeter. Het maximale geluidsniveau is vergelijkbaar met de RX-variant, deze ligt rond de 64db.

Hij komt in 2 uitvoeringen. Je hebt de Robomow RT300, deze is geschikt voor tuinen tot 300m2. Daarnaast heb je ook de RT700, deze kun je gebruiken voor tuinen tot 700m2. Wat nog bijzonder is aan de 700 variant, is dat er een GSM-module standaard bij zit (bij de RK modellen leg ik uit wat je hier aan hebt).

robomow rt300

Robomow RT300

beoordeling sterren 4 van de 5
robomow rt700

Robomow RT700

beoordeling sterren 4 van de 5

Robomow RK-modellen

Weer een stapje hoger, dan komen we uit bij de RK-modellen van Robomow. De RK zorgt voor een gazon dat bij elke gelegenheid past. Wat maaiers uit deze uitvoering bijzonder maken, is dat ze over technologie beschikken om de randen van het gazon mee te maaien. Dit is namelijk iets waar veel robotmaaiers het moeilijk mee hebben.

Er zijn 2 uitvoeringen in deze serie, namelijk de RK1000 en RK2000. Zoals de naam al aangeeft is de een geschikt voor gazons tot 1000m2 en de andere voor grotere tuinen tot 2000m2. Beiden beschikken ze over een maaibreedte van 21 centimeter. Dat is 3 centimeter meer dan de RT-modellen. Ook ligt de maximale hellingshoek maar liefst 15% hoger. Je kunt ze namelijk gebruiken op hellingen tot 45%.

Van beiden maaiers is ook een ‘Pro’ versie beschikbaar. Het enige verschil is dat bij de Pro versie de gsm-module er standaard bij zit. Deze module voorkomt fouten en storingstijd tot het minimum. Hij monitort namelijk technische gegevens van de robotmaaier en stuurt veiligheidswaarschuwingen direct naar jouw smartphone.

Robomow rk1000

Robomow RK1000 Pro

beoordeling sterren 4 van de 5
Robomow rk2000

Robomow RK2000 Pro

beoordeling sterren 4 van de 5

Robomow RS-modellen

Tot slot hebben we de échte krachtpatsers onder de robotmaaiers van Robomow. Dit is een machine die alleen geschikt is als je echt een extreem grote tuin hebt. Met een maaibreedte van maar liefst 56 centimeter haal je namelijk echt het totaalpakket in huis.

Hij kent een variabele hoogte-instelling. Zo kun je zelf de maaihoogte instellen van 20 tot 80 millimeter. Ook is hij geschikt voor 4 subzones en 2 gescheiden zones. Dus als je bepaalde nevengebieden in de tuin hebt, dan kun je deze maaier ook prima gebruiken. De hellingshoek is iets kleiner vergeleken met de RK-modellen, namelijk 36%. Dat is ook logisch want hij is wel zwaarder en groter.

Ook in de RS-serie zitten weer 2 uitvoeringen, namelijk de RS625 Pro en de RS635 Pro S. Dit keer geeft de naam niet de maximale maaioppervlakte aan. De RS625 Pro is namelijk geschikt voor tuinen tot 4000m2. De Pro S kun je gebruiken voor het onderhoud van tuinen tot maar liefst 5000m2.

robomow RS625

Robomow RS625 Pro

beoordeling sterren 4 van de 5
robomow RS625 S Pro

Robomow RS635 Pro S

beoordeling sterren 4 van de 5

Alternatieven voor de Robomow

Uiteraard is Robomow niet het enige merk dat robotmaaiers maakt. We benoemden al even de robotmaaiers van Gardena, maar ook de robotmaaiers van Bosch zijn zeer degelijk. Ook is er een robotmaaier zonder draad. Echter loopt de technologie nog wat achter om hier echt een aantrekkelijke optie van te maken.