Wat kost een grasmaaier gemiddeld?

Wat kost een grasmaaier eigenlijk? Net als een kärcher of bijvoorbeeld een kettingzaag is een grasmaaier een stuk tuingereedschap dat je voor de lange termijn koopt. Afhankelijk van wat je nodig hebt voor jouw gazon kunnen ze nogal variëren in prijs. Grasmaaiers kunnen zo goedkoop zijn als €100,- en zo duur zijn als €3.000,-. In dit artikel laten we je de gemiddelde prijs van een grasmaaier gezien op basis van een aantal factoren en kenmerken.

Wat kost een grasmaaier gemiddeld?

De gemiddelde prijs van een grasmaaier is €367,-. De goedkoopste grasmaaier was €51,99 en de duurste was €2.230. Zoals je weet komen grasmaaiers in veel verschillende vormen, types en maten. Laat je daarom ook niet afschrikken door deze gemiddeld prijs. Je hebt al zeer degelijke grasmaaiers vanaf €200,-.

wanneer welke grasmaaier

Lees meerWanneer kies je welke grasmaaier?

De gemiddelde prijs van een grasmaaier: €367

Je kan een standaard grasmaaier aanschaffen die je zelf moet duwen of je koopt een dure zitmaaier van enkele duizenden euro’s. Met name zitmaaiers en robotmaaiers zijn vrij duur. Welke het beste voor jou is? Dat hangt allemaal af van je eigen behoeften.

De gemiddelde prijs per type grasmaaier

De prijs van een grasmaaier hangt vrijwel volledig af van het type maaier dat je wil gaan aanschaffen. Zo zijn met name robotmaaiers en zitmaaiers erg duur. Echter, de meeste mensen zullen voor een normale grasmaaier gaan. In ons onderzoek hebben we ons beperkt tot 7 soorten grasmaaiers, namelijk: handgrasmaaiers, elektrische grasmaaiers, grasmaaiers op accu, benzine maaiers, robotmaaiers en zitmaaiers. In totaal zijn er 14 maaier soorten. De overige 7 zijn echter niet interessant voor de doorsnee tuinier.

Type grasmaaierGemiddelde prijsBekijk actuele prijs bij onze partners
Handgrasmaaier€95,- Bol.com
Coolblue.nl
Gereedschapcentrum.nl
Elektrische grasmaaier€187,- Bol.com
Coolblue.nl
Houkematools.nl
Accu grasmaaier€369,- Bol.com
Coolblue.nl
Gereedschapcentrum.nl
Houkematools.nl
Benzine grasmaaier€412,- Bol.com
Gereedschapcentrum.nl
Houkematools.nl
Robotmaaier€1.137,- Bol.com
Coolblue.nl
Gereedschapcentrum.nl
Houkematools.nl
Zitmaaier€3.612,- Bol.com
Gereedschapcentrum.nl

Kosten handgrasmaaier: €95

De gemiddelde handgrasmaaier kost ongeveer rond de €95,-. Handgrasmaaiers zijn perfect voor mensen met een kleiner gazon. Over het algemeen kun je handmaaiers prima gebruiken bij een gazon van ongeveer 50 tot 150m2. Als je daarboven zit kun je beter een normale grasmaaier aanschaffen. Onze top keuze hierin is de Gardena 400.

Lees meer: “Beste handgrasmaaier”.

gardena 330 handgrasmaaier

Kosten elektrische grasmaaier: €187

De gemiddelde prijs van elektrische grasmaaiers ligt rond de €187. Elektrische grasmaaiers zijn de perfecte oplossing voor de milieuvriendelijke consument. Uiteraard zit er weer veel verschil in welke elektrische maaier de beste is. Ze zijn in ieder geval geschikt voor een gazonoppervlakte van tussen de 200 en 500m2. Het grootste nadeel van elektrische maaiers is dat je stroomvoorziening moet hebben in de tuin en dat je moet werken met grote verlengsnoeren.

Lees meer: “Beste Elektrische Grasmaaier”.

elektrische grasmaaier start niet

Kosten accu grasmaaier: €369

De gemiddelde prijs van een accu grasmaaier ligt rond de €369,-. Het grootste voordeel van accu grasmaaiers ten opzichte van elektrische grasmaaiers is dat je met een accu werkt en dus geen verlengsnoeren nodig hebt. Het ligt er natuurlijk aan welk model je koopt, maar goede accu grasmaaiers zijn geschikt voor gazons tot ongeveer 700m2.

Lees meer: “Beste Accu Grasmaaier”.

Bosch Citymower 18-300 accu

Kosten benzine grasmaaier: €412

Benzine grasmaaiers kosten gemiddeld €412. In vergelijking met de elektrische- en accu grasmaaiers kun je dan wel gazons tot ongeveer 1300m2 maaien. Uiteraard is dat per model weer een beetje verschillend. Benzine grasmaaiers vereisen het meeste onderhoud in vergelijking met de elektrische- en accu maaiers. Uiteraard komt dit doordat je met een benzine motor werkt die goed onderhouden moet worden. Weet jij welke benzine je gebruikt voor je grasmaaier? Normale benzine (euro 95, 98, 95 E10) is maar 3 weken houdbaar. Daarom kun je beter een alkylaatbenzine als Aspen4 gebruiken.

Lees meer: “Beste Benzine Grasmaaier”.

benzine grasmaaier Wolf Garten A 460 A SP HW in gebruik

Kosten robotmaaier: €1.137

Robotmaaiers kosten gemiddeld rond de €1.137. Het zijn automatische maaiers die bergen werk uit handen nemen als je slecht ter been bent of weinig tijd hebt om je gazon bij te houden. Ze kunnen zonder dat je ernaar om hoeft te kijken gazons van 500 tot 1000m2 er weer strak bij leggen. Ze komen om die reden wel met een flink prijskaartje. Uiteraard zit er veel verschil in alle modellen. Je zult dus voor jezelf moeten kijken of een robotmaaier het wel waard is.

Lees meer: “Beste Robotmaaier”.

Gardena Smart Sileno 1600 helling

Kosten zitmaaier: €3.612

Zitmaaiers zijn met een gemiddelde prijs van €3.612 de duurste ‘soort’ grasmaaiers. Deze worden dan ook vaak door professionals gebruikt in parken of grote grasvelden of door particulieren met hele grote tuinen rond de 2000m2. Veruit de meeste consumenten zullen geen zitmaaier nodig hebben.

Lees meer: “Beste zitmaaier

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen hangt de prijs van een grasmaaier volledig af ben je eigen wensen en behoeften. Je hebt hele dure grasmaaiers met alle toeters en bellen die voor veruit de meeste consumenten niet nodig zijn. Je hebt daarnaast ook gewoon zeer degelijke grasmaaiers die al voor een paar honderd euro te kopen zijn. Uiteindelijk zul je naar je eigen behoeften moeten kijken en een goede afweging moeten maken. Kijk op onze homepage Grasmaaieradvies voor nog veel meer leuke informatieve artikelen.

We hopen je voldoende geïnformeerd te hebben. Als je aanvullende vragen of aanvullingen hebt op dit artikel, neem dan zeker contact met ons op en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.