Zitmaaier merken

Over de hele wereld heb je natuurlijk enorm veel zitmaaier merken en producenten. Elke producent heeft wel iets waar die weer bekend om staat. Enkele grote merken van zitmaaiers zijn bijvoorbeeld Stiga, Wolf Garten en Husqvarna. Maar dat zijn ze nog lang niet allemaal. In dit artikel geven we je een handig overzicht met alle zitmaaier merken.

Zit je te twijfelen om een zitmaaier aan te schaffen? Neem dan zeker een kijkje bij onze Zitmaaier Test waar we onderzoek hebben gedaan naar de beste zitmaaiers.

Zitmaaier merken: een overzicht

Er zijn veel verschillende zitmaaier merken. Uiteraard zijn er veel dingen waar op je moet letten bij het kopen van een zitmaaier.

Hieronder vind je een complete lijst met zitmaaier merken. In de daaropvolgende paragraaf zullen we wat dieper ingaan op de bekendste merken in Nederland.

Dit zijn de 12 bekendste zitmaaier merken:

 • Stiga zitmaaiers
 • John Deere
 • MTD
 • Stihl
 • Husqvarna
 • Honda
 • Toro
 • Viking
 • Ariens
 • Cramer
 • BOB-CAT

De bekendste zitmaaier merken:

1. Stiga

Stiga is een Europese producent en verkoper van grasmaaiers. Stiga verkoopt zijn producten in meer dan 70 landen wereldwijd. Stiga heeft echt heel veel verschillende soorten zitmaaiers in het assortiment. Denk hierbij aan instapmodellen voor €1.500,-, maar ook zeer professionele zitmaaiers die voor meer dan €10.000,- over de toonbank gaan. Je kunt dus voor al jouw behoeften wel terecht bij Stiga. Kijk hier naar een overzicht van de beste stiga zitmaaiers.

benzine zitmaaier Stiga Estate 5092

Neem een kijkje bij deze  goede Stiga Zitmaaiers.

2. John Deere

John Deere is een Amerikaans landbouwmachine fabrikant. Ze staan voornamelijk bekend om hun tractoren. Naast tractoren zijn ze echter ook producent van veel verschillende zitmaaiers. Ze hebben een succesvolle lijn opgezet genaamd de ‘X-serie’. Zo zitten er in de X100-serie zitmaaiers die geschikt zijn voor grote gazons van 3000 tot 6000m2. John Deere staat toch wel bekend als een van de bekendste en meest betrouwbare merken als het op tuinmachines aankomt.

Voor elke behoefte heeft John Deere wel een passende zitmaaier ontworpen. Bekijk hier een overzicht van de John Deere zitmaaiers en tuintrekkers.

zitmaaier

3. MTD

MTD is een grote Amerikaanse producent van tuingereedschap en machines. In Nederland is MTD geen super bekend merk. Toch hebben ze welk een aantal zitmaaiers in het assortiment. De populairste is de MTD 92.

De zitmaaiers van het MTD merk zijn robuust, praktisch en betrouwbaar. Ze zijn ideaal voor grote oppervlaktes tussen de 1000 en 3000m2. Een voordeel van de MTD zitmaaiers is dat ze een redelijk kleine draaicirkel hebben (46cm). Dus je kunt de maaier gemakkelijk over het gazon manoeuvreren.

Ook hebben de meeste een handig doorstapframe, zodat je er eenvoudig op en af kunt stappen.

zitmaaier mtd 92

3. Stihl

Stihl is een producent van kettingzagen en andere tuinmachines zoals bladblazers en bosmaaiers. Ze staan eigenlijk voornamelijk bekend om hun kettingzagen en zijn hierin een van de grootste van de wereld. Echter, ze bieden ook zeer robuuste zitmaaiers aan voor een aantrekkelijke prijs.

Of het nu gaat om smalle paden met bomen en struiken, of gewoon zeer grote grasvlaktes, Stihl heeft zeer waarschijnlijk een zitmaaier in het assortiment die klaar is voor de klus. De zitmaaiers van Stihl zijn zeer wendbaar, eenvoudig te bedienen en leveren ook nog eens een perfect maairesultaat.

De bekende RT 4082 is een krachtige zitmaaier die geschikt is voor tuinen tot 4000m2 en is daarbij zeer scherp geprijsd vergeleken met andere merken. Bekijk hier een overzicht van Stihl zitmaaiers.

4. Husqvarna

Husqvarna is een Zweeds bedrijf dat in 1689 is opgericht. Het is ’s werelds grootste producent van tuinmachines en gereedschappen. De zitmaaiers van Husqvarna zijn zeer comfortabel en bestuur je met een pedaal, zodat je met twee handen kunt sturen.

Wat daarnaast nog handig is bij Husqvarna zitmaaiers is dat de messen snel en eenvoudig onderhouden kunnen worden. Je kunt ze namelijk gemakkelijk verwijderen en vervangen. Daarnaast zijn er ook verschillende accessoires die je op de maaier kunt monteren. Denk hierbij aan een sneeuwruimer of borstel.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er nogal wat zitmaaier merken. Om een goede keuze te maken kun je een kijkje nemen bij ons onderzoek naar de beste zitmaaiers waar bovenin in de inleiding naar gelinkt is. Ook zou je kunnen kijken naar de voordelen en nadelen van zitmaaiers.